L’escola Sa Llavor estrena aquest gener les noves instal·lacions a un casal històric completament remodelat i amb un ambiciós programa d’activitats
Binissalem estrenarà amb l’any nou una nova fàbrica d’idees, el nou centre educatiu de la fundació Sa Llavor que deixa les instal·lacions de Mancor de la Vall que ha ocupat durant deu anys i es trasllada a un casal històric que ha estat totalment reformat en un ambiciós projecte que vol anar més enllà de ser una escola i pretén ésser un motor del canvi educatiu per tot Mallorca. 
I és que una mirada al remodelat edifici permet entendre que el projecte compta amb sòlids fonaments i perspectives de creixement. El casal senyorial té més de 1.000 m2 distribuïts entre planta baixa i dos pisos, a més d’un extens jardí, que s’han reconvertit i modernitzat completament per allotjar el nou ús del conjunt: una escola pionera a Espanya en pedagogia holística i tot un referent en el món de l’educació en base a l’experiència i els principis ètics sostenibles.
La responsable de comunicació de Sa Llavor, Araceli Iranzo, explica que després de deu anys d’experiència i amb més de 100 alumnes i 15 treballadors, ara és el moment de fer un pas més i créixer amb aquest nou centre. Un canvi que vol ser un bot natural, sense perdre les seves arrels ni voler crèixer perdent els valors originaris d’una escola que ha creat el seu propi mètode bevent d’experiències Waldorf, Montessori o de lectures de Tagore, i que veu com any rera any rep major atenció de gent arribada de diversos indrets del món interessats en el seu projecte. Els fundadors de Sa Llavor són Victor Mardaras, Irene Sevilla, Sofia Sevilla i Manuel Santiago, que segueixen al capdavant de l’escola en aquest nova etapa.
La reforma d’aquest casal s’ha fet seguint criteris de construcció local i ecològica, aprofitant tots els espais per ubicar-hi la zona d’educació infantil a la planta baixa, la primària al primer pis i els alumnes de secundària al segon pis. A més, hi haurà menjador i cuina, hort i zona verda i sales per fer-hi tallers. Les dependències s’utilitzaran també per les activitats habituals de la fundació relacionades amb l’art, l’educació i la natura, i que amb el nou emplaçament rebran un nou impuls.
Aquest gener començarà la cinquena edició del curs de formació en pedagogia holística de Sa Llavor, homologat per la Conselleria d’Educació i que té l’objectiu d’anar sembrant el canvi educatiu en les escoles de tota l’illa. 140 educadors ja han passat per aquesta etapa formativa i enguany s’ofereixen quaranta noves places en sessions mensuals de caps de setmana durant sis mesos. El contingut subratlla la importància de l’acció i la sensibilitat ecològica en el món educatiu.
El casal que ara ocuparà la Fundació Sa Llavor és conegut com Cas Metge Borràs, un edifici tradicional de començaments del segle XVIII que rep el nom de Jaume Pons Cerdà (1898-1972) un metge de la família dels Borràs que fou molt popular i va ésser nomenat regidor de l’ajuntament l’any 1938.