Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El Consell homenatja el paper de les persones majors durant la pandèmia i fa una crida a “obrir un cicle nou”

Els tallers de Memòria insulars han vist incrementada la participació enguany i ja arriben a 1.800 usuaris.

Els tallers de Memòria del Consell de Mallorca han vist enguany incrementada la participació amb 250 persones majors més, arribant així a 1.800 usuaris, que són els que actualment estan inscrits. La presidenta Catalina Cladera ha participat en el primer acte organitzat per la Direcció Insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics de l’IMAS per homenatjar les persones majors de Mallorca i donar el sus als diferents programes d’intervenció psicosocial i preventiva amb majors i famílies. «Avui volem tancar un període de temps que ha estat complicat i dur sobretot per a vosaltres i obrir un nou cicle amb il•lusió i força», ha assenyalat la presidenta.

Cladera ha reconegut «l’actitud exemplar, de dignitat i de resiliencia» de la gent gran que «han sabut treure les forces d’allà on no en tenien i readaptar la situació en positiu». En aquest sentit els ha agraït «la seva constància, la seva generositat i el seu seny. Un exemple per a tothom».

A l’acte s’ha reconegut la feina feta per l’EVIF, que en cap moment durant la pandèmia ha aturat de dur endavant activitats de suport psicosocial, i també de caire socioeducatiu, com les que promouen els vincles intergeneracionals que es duen a terme no només als tallers de memòria, sinó també en instituts i amb entitats comunitàries i que han estat fonamentals per acompanyar la gent gran a reactivar-se. Així com també s’ha recordat iniciatives que van en aquest mateix sentit com la posada en marxa del “Xerram de tu” o el pla Reactiva’t.

Totes les activitats es duran a terme complint amb totes les normes de seguretat de prevenció de contagi de la covid-19. Cada espai té un pla de contingència que ha estat avalat per la conselleria de Salut.

A l’acte han participat el conseller i president de l’IMAS, Javier de Juan, el director insular d’Atenció Comunitària i Projectes Estratègics, Omar Lamin, i usuaris i treballadors i treballadores de l’Equip de Vellesa i Família.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Els assistents han pogut veure l’obra de teatre Biografies, dirigida per la dramaturga Xesca Vadell i protagonitzada per usuaris dels tallers, i també han pogut veure el vídeo, Fem memòria, més que mai amb testimonis de les experiències viscudes.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Afers i gent

Mossèn Joan Parets i Serra (santa Maria 1940- Palma 2021 ). Més conegut con un  dels fills de  can Mig del que ell sempre...

Afers i gent

El Claustre del Convent de Sant Domingo ha acollit la presentació del cicle de concerts Sons de Nit que omplirà de música el municipi...

Aquí i ara

El Consell de Mallorca hi ha fet una aportació de 195.000 euros a través del pla de subvencions per a obres i actuacions de...

Sticky Post

Encetam el setembre i arriba als punts de venda habituals i als domicilis dels nostres subscriptors el número 400 de la revista Sa Plaça....