Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Els caminoners de Pollença festejen el seu patró Sant Cristòfol

Des de fa més de cinquanta anys l’Agrupació de Camioners de Pollença organitza una diada de germanor i companyerisme en honor al seu patró, Sant Cristòfol. “L’any passat cumplíem els cinquanta anys i volíem fer una gran festa, però ni vam poder llavors i encara no podem ara“, digué Tomeu Salas, president de l’Agrupació. 

El dissabte, dia 10, a primera hora es concentraren els camions i la jornada va començar amb una pregària que feu el rector, Danilo, devora una imatge del patró dels conductors, a la Plaça del Convent; a continuació va començar la desfilada de vehicles a beneir fent renou i així la gent notàs que era dia de festa. Una vintena de camions, ben engalanats, circularen pels carrers pollencins despertant als veïns i donant caramels als infants, “els altres anys compràvem grans quantitats de caramels, però enguany l’associació no n’ha comprat, si qualcú en vol tirar a títol particular, ho pot fer“, digué Joan Vadell, membre de la junta; així i tot qualque camió duia preparades unes bossetes amb caramels i s’acostaven als infants que miraven la desfilada per a repartir les llepolies. 

Un dia en el qual es junta la veterania amb la joventut, molts camioners retirats no es volen perdre la seva festa com Jaume Morro “Monoy”, un dels fundadors ,”la festa començava el vespre abans amb una gran revetlla, i el dia de Sant Cristòfol beneïem els vehicles i passàvem, com fan avui, pels carrers del poble, despertant a tots amb els clàxons“.

Després es féu una aturada per agafar forces, “anirem a berenar al bar  Monument, al qual agraïm que així com està la restauració ens convidi a berenar“, afegí Vadell. La desfilada continuà, amb més vehicles, per la Cala Sant Vicenç i el Moll,  cridant l’atenció dels turistes davant la processó de camions engalanats per l’ocasió que no aturaven de fer sonar els clàxons. La diada acabà amb un dinar de germanor i companyerisme, una diada on es va veure que la tradició es manté, malgrat la pandèmia i que l’agrupació de camioners de Pollença són una gran família. 

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Àgora

De nou com cada any imatges de la Badia saturada de fondejos IL•LEGALS, a més de petites embarcacions que fondegen a molt poca distància...

Afers i gent

El Festival començarà amb un concert especial que tindrà lloc el divendres 16 de juliol (CÉCILE McLORIN SALVANT “Jazz and contemporary songs” aquest l’acabam de filtrar...