Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Poesia, música i teatralització van omplir la vetlada del Crestatx poètic en la seva 21ena edició a l’esplanada de l’oratori a sa Pobla

Més de 250 persones es van agombolar a l’esplanada de l’ermita de Crestatx per gaudir de la 21ena edició del Crestatx poètic, sota l’empenta de Toni Gost ‘Curro’. La vetlada es va encetar amb el triple homenatge que en aquesta edició s’ha volgut retre a tres il·lustres poblers; l’actor Simó Andreu, i els fallits, Alexandre Ballester, dramaturg i Rafel Socias Company, literat i investigador. A més des de l’organització del Crestatx Poètic també van voler fer un reconeixament als sanitaris que han treballat de valent al centre de Salut de sa Pobla. A tots els homenatjats o familiars s’els féu entrega d’una litografia del quadre que fou cedit als Serveis Socials de l’Ajuntament per a la seva posterior rifa per obtenir fons per cobrir necessitats bàsiques. Un quadre fet a quatre mans pels artistes Ferran Pizà, Tòfol Sastre i Felip Caldés, acompanyat d’un poema de Toni Gost.

Poblers com Nofre Pons, Simó Andreu, Antònia ‘Mussola’ o les lectores del club de lectura, van ser uns de tants que van pujar a l’escenari amb el rerafons de la marjal poblera per recitar poemes, propis o del dramaturg Alexandre Ballester. Fins i tot Nofre Pons, s’animà amb un poema músicat al seu amic Ballester. Així i tot, mancà el recitat del darrer poemari de Rafel Socias i Company, editat en motiu d’aquesta 21ena edició del Crestatx Poètic i que restà per una propera ocasió.

La vetlada però va ser intensa i molt variada amb la participació de poetes d’arreu de la geografia mallorquina i fins i tot balear. Bernat Nadal de Manacor recità poemes de collita pròpia però també féu un particular homenatge a dos poetes illencs dels quals haviat es compliran els 25 anys de la seva mort, Damià Huguet i Miquel Àngel Riera. De Manacor també hi participà el pianista Andreu Riera, que acompanya amb les seves tecles al piano i amb composicions de Parera Fons a diferents cantants que van interpretar des de poemes a romanços i van cloure la vetlada amb el cant al Pi de Formentor de Costa i Llobera.

La poesia a la vetlada de Crestatx traspassà la mar amb la participació de poetes procedents de Menorca com Damià Rotger, o fins i tot de Formentera amb la veu i poesia de Maria Teresa Ferrer.

A les més de dues hores de poesia i música hi van participar un seguit de poetesses com Maria Victòria Secall o Aina Ferrer i poetes amb una verbalitat i sonoritat en la paraula úniques com Miquel Mestre d’ Artà.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

No hi manca dins aquesta darrera edició del Crestatx Poètic la teatralització d’una peça inèdita del dramaturg Alexandre Ballester, que van interpretar el grup d’Ovnipresents, que dies passats van ser els encarregats del Festival Ballester que s’ha encetat enguany dins l’any Ballester, just quan es compleixen 10 anys de la seva partida.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Aparador

Aquesta és l’agenda d’agost que hem publicada en paper. La revista tornarà a sortir dia 3 de setembre

Aquí i ara

A més a més vos oferim les pàgines de les festes d’estiu d’aquesta edició. A la revista, més informació d’actualitat, reportatges i entrevistes

Aparador

Pels dies 23 al 29 de juliol

Àgora

De nou com cada any imatges de la Badia saturada de fondejos IL•LEGALS, a més de petites embarcacions que fondegen a molt poca distància...