Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

La Fundació Es Garrover i S’Hort Vell realitzen un programa amb cans per persones amb trastorn de salut mental

Es Garrover, juntament amb el centre S’Hort Vell, ha presentat la seva experiència en un programa d’intervencions assistides amb cans com a suport al desenvolupament d’habilitats socioemocionals de persones amb trastorn de salut mental. 

En aquest projecte han participat 2 grups de 5 persones cada un durant 8 sessions, una tasca que ha coordinat la Fundació Es Garrover a través de l’Àrea Social i de la Direcció de Suport a l’habitatge, conjuntament amb S’Hort Vell, una entitat sense ànim de lucre que treballa per la difusió, foment i promoció de les activitats amb el cavall i el ca a l’àmbit sociosanitari, educatiu i terapèutic.

Durant les diferents sessions que s’han celebrat, s’han afavorit trobades d’interacció positiva amb la cussa Maya, observant-se un bon nivell de participació, així com també una interacció positiva i activa entre Maya i les persones participants als projecte.

A més de la participació de Maya, per aquest tipues d’intervencions ha estat imprescindible la participació d’un professional de s’Hort Vell qualificat i amb una acurada especialització que li permet adaptar els seus coneixements acadèmics a aquest potent recurs que són els animals.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

La investigació científica ha demostrat que el contacte i la relació amb els animals redueix la por, millora els estats d’ansietat, augmenta la confiança i la tranquil·litat, millora la gestió del dolor, estimula la interacció social i la promoció de l’afectivitat.

La Fundació Es Garrover treballa des de 2005 per a la inserció social, laboral i comunitària de persones amb un trastorn de salut mental a les zones del Raiguer, Nord i part del Pla de Mallorca amb un equip format per una trentena de professionals que desenvolupen programes i serveis en els quals hi han participat més de 200 persones en 2020.

Per la seva banda, el centre s’Hort Vell compta amb una experiència de més de 20 anys en l’estudi i aplicació de teràpies amb animals, especialitzant-se en cavalls i cans, a hospitals, residències, escoles o a les pròpies instal·lacions, on hi treballa un complet equip multidisciplinar molt especialitzat en aquest tipus d’intervencions.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Aquí i ara

El Consell de Mallorca hi ha fet una aportació de 195.000 euros a través del pla de subvencions per a obres i actuacions de...

Afers i gent

Mossèn Joan Parets i Serra (santa Maria 1940- Palma 2021 ). Més conegut con un  dels fills de  can Mig del que ell sempre...

Afers i gent

El Claustre del Convent de Sant Domingo ha acollit la presentació del cicle de concerts Sons de Nit que omplirà de música el municipi...

Afers i gent

El Festival començarà amb un concert especial que tindrà lloc el divendres 16 de juliol (CÉCILE McLORIN SALVANT “Jazz and contemporary songs” aquest l’acabam de filtrar...