Afers i gent

Pollença fomenta l’Orgull Formatjada, el seu pastís ‘únic’ dels dies de Pasqua

L’Ajuntament de Pollença i el gremi de Forners i Pastissers han fet una nova aposta per donar a conèixer la formatjada, aquest particular pastís de les festes de Pasqua únic a l’illa. Un pastís l’elaboració del qual sembla que decau a les cases particulars i del qual els forners es mostren satisfets de la demanda dels clients. La plaça Miquel Capllonc del Port de Pollença acollí una jornada de promoció d’aquest producte local i també del mè de la Cooperativa Pagesa de Pollença, també l’únic amb un segell distintiu de qualitat i producte local. 

Així ho va presentar el regidor de Comerç, Antoni Cànoves acompanyat de representants dels vuits forns que hi participaran i que elaboraran formatjades aquest dia i també durant les festes de Pasqua. Aquests són els forns Formentor, Can Bissanyes, Los Molinos, Sucrart, can Rebassó, Las Delícias, Pa Nord i can Bisquerra. “Volem promocionar aquest producte únic i singular de Pollença”, destacà el regidor. Per això han regalat a cada forn participant un motlle per fer les formatjades d’una mida més petita que el convencional, “per facilitar-ne la venda”, diuen, i també els han aportat 50 capses a cada un d’ells per poder servir-les acuradament i sense que es rompin. 

La formatjada es caracteritza per ser un pastís on la pasta no porta sucre i s’esfulla i el seu interior és farcit de brossat o confitura i té forma d’estrella. És un pastís per compartir. 

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Cancel·la les respostes

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Calendari Mallorquí

El 'parenòstic' començarà a distribuir-se aquestes setmanes als punts de venda habituals

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser

Aparador

Gabriel Bibiloni Si per Nadal fan festa els Nadals, per Pasqua haurien de fer-ne els Pasquals (Pasqual vol dir ‘nascut per Pasqua’), però com...

Aquí i ara

Els batles fa setmanes que pressionen per accelerar les autoritzacions de Costes, els ‘xiringuitos’ es victimitzen i preguen que es faci ulls grossos a...

Tots els drets reservats © 2025 Sa Plaça

Exit mobile version