Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El col·lectiu feminista Dones en Dansa d’Alaró dedica els actes del 8M a Maria Antònia Oliver

Enguany han teixit una tela multicolors en forma de monstra que instal·laran per decorar la plaça de la Vila

Enguany han teixit una tela multicolors en forma de monstra que instal·laran per decorar la plaça de la Vila

Les reivindicacions antipatriarcals del col·lectiu Dones en Dansa d’Alaró tendran un record enguany per l’escriptora Maria Antònia Oliver dins el seu programa d’activitats del 8M. Aquesta entitat s’ha convertit en els darrers anys en un dels grups més actius del poble i han aconseguit mobilitzar persones de diverses franges d’edat en les seves activitats. Ha tengut gran èxit el seu taller Teixits de Sororitat, que consisteix en trobades-taller per teixir col·lectivament teles multicolors per decorar la plaça de la Vila. El resultat de l’any passat fou espectacular, ja que muntaren un gran tendal a la plaça que, finalment, fou adquirit per un galerista alemany de Palma que el mostrà a la Nit de l’Art.

Els dissabtes de gener i febrer han organitzat tallers de manera quinzenal a la plaça per teixir juntes el nou projecte que presentaran enguany.  La ‘criatura’ que instal·laran a la plaça ja té nom, es diu Atalanta i serà una monstra de llana que es vol menjar el patriarcat existent. El muntatge es farà a la plaça de la Vila aquest cap de setmana.

A banda del nou tendal monstruós, l’entitat té previst demanar al ple de l’ajuntament que es dediqui un carrer del poble a Maria Antònia Oliver. Fa anys que Dones en Dansa denuncia que al carrerer d’Alaró no hi ha cap nom de dona. Només s’hi troba el dedicat a Blanca de Son Penyaflor, que és un personatge de rondalla, i el carrer de les Sabateres, que homenatja un col·lectiu femení.

El dia 18 de març l’homenatge a Oliver tendrà continuïtat amb una nova edició de les Lectures Feministes al teatre, amb el fil conductor dels relats de l’escriptora que morí recentment. El 2 d’abril muntaran una gran festa i ball a la plaça de la Vila, amb actuacions musicals.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'