Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Sant Antòni a Gràcia celebra el seu 30è aniversari

Enguany fa 30 anys que l’apotecari pobler Antoni Torrens va portar per primera vegada el Sant Antoni de Sa Pobla al barri de Gràcia, el darrer cap de setmana de gener, per omplir la ciutat comtal de foc i fum. La festa ja s’ha consolidat en la festa major d’hivern oficiosa de Gràcia, i al 2013 es va crear la Federació de Foguerons de Sa Pobla a Gràcia, formada per l’Associació Cultural Albopàs de Sa Pobla i sis col·lectius barcelonins més. 

Avui, 26 de gener, s’enceta la festa a les 20h de la tarda amb el Tast i Nit de Glosa, presentat per Mateu Xurí. El divendres es duran a terme distints actes, com un recital pòetic al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, un taller de glosa a la Fundació Festa Major de Gràcia i un taller de ball de bot al Centre Artesà Tradicionàrius, seguit d’un concert amb Jaume Arnella, Vicent Torrent i Biel Majoral, en el marc del 36è Festival Folk Internacional Tradicionàrius, així com una ballada amb el col·lectiu artanenc Esclafit i castanyetes.

Dissabte al matí començarà el muntatge de foguerons a les Places del Diamant, de la Virreina i a distints carrers i places de Gràcia, que s’encendran a partir de les 21h del vespre, després del cercavila, que començarà a les 20h des de plaça de la Vila de Gràcia fins a la plaça de la Virreina. Al llarg del dia es duran a terme distintes activitats, com el XVI Folk als Mercats, amb els glosadors i xeremiers de Mallorca i de Catalunya pels mercats de Gràcia, espectacles de teresetes al Centre de Cultura Popular La Violeta de Gràcia, o la mostra castellera a la plaça de la Vila de Gràcia. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'