Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El Convent de Pollença acull els 25 anys de les Edicions Maior 

El Museu de Pollença i la galeria Maior han inaugurat la retrospectiva dels 25 anys de les Edicions Maior, un projecte que va néixer al 1991 sota la direcció de Jero Martínez i Amador Magraner, i va servir de residència a molts artistes per experimentar amb tècniques de gravat. D’aquesta forma, l’exposició, que es troba a l’església del Convent de Sant Domingo, conta amb una norantena d’obres de 21 artistes que van participar de les Edicions, tant de caire nacional com internacional, com Joan BennàssarSusy GomezXavier Grau o Eva Lootz

La mostra, a més dels exquisits treballs d’aquests artistes, també inclou catàlegs que es poden consultar, així com el tòrcul calcogràfic del taller de les Edicions, que ocupa un lloc central dins l’església, recreant de qualque forma l’espai de creació, amb algunes planxes originals, on tots aquests artistes van concebre les seves obres. 

Sota l’altar major, una taula il·luminada presenta algunes mostres originals, esbossos i escrits que formaren part dels processos creatius, establint un diàleg molt ben filat entre les obres i l’espai de culte que acull la mostra.

L’exposició es podrà visitar fins el pròxim 18 de juny, i durant aquests mesos es realitzaran alguns tallers i conferències per aprofundir en el gravat, amb especialistes com Perico Simón, expert gravador i col·laborador de la Maior. 

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'