Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Son March, una empresa que vol donar un nou valor al producte del camp

Fruites Son March ha obert noves instal·lacions a sa Pobla. Una botiga on poder adquirir tot el que els pagesos de sa Pobla, Muro i Porreres produeixen. Aquestes instal·lacions són les terceres que obri Joan Socias, impulsor del negoci i que ara encara la filla Marilén. A més de fruita i verdura, la botiga té un apartat per formatges, vins, a més de cuina per servir, producte fresc i pa del dia.

“Els pares venen de família de pagesos, però amb el temps van optar per la distribució i ara tenim pagesos que produeixen per noltros”, explica Marilén Socias. “Aquest és el tercer magatzem que obrim. El primer fou a can Cirera Prim i el 2007 ens vam traslladar al vial. Ens feia falta modernitzar-nos per poder atendre la demanda del sector hoteler i de la restauració i també dels forns. Aquests produeixen molt i si no fos perquè els servim la verdura tallada no donarien a l’abast”. 

D’això tracta la revolució i aposta de Son March, la ‘quarta gama’ del producte agrícola. “De verdures feim 80 talls diferents i des de fa 3 anys servim fruita pelada. Som els únics de l’illa que ho feim. Aquesta aguanta més temps que si no està trossejada, així cada establiment la talla segons les seves necessitats”. Per arribar a aquest punt i control, una empresa externa fa una validació del producte setmanalment i a més disposen de tècnics que controlen en tot moment el seu estat. 

La demanda i la necessitat de fer el pas a les altres illes els ha duit a destinar tres espais en unes naus de 4000 m3 de fred; per la vedura tallada i la fruita pelada; per la preparació del producte fresc sense processar; i un tercer de magatzem i maquinària. Tot plegat, juntament amb la botiga, ha suposat una inversió de 6 milions d’euros. “Hem apostat per un producte 100% extra de quarta gama i som els primers en fruita pelada i ho combinam amb producte fresc sense processar, hem de poder abastir qualsevol demanda”. L’aposta de Son March va més enllà i han entrat dins el cicle d’economia circular, destinant les restes de vedura a fer compost orgànic que retornarà als pagesos que per ells cultiven en forma d’adob natural. Tot plegat revertirà a l’etiquetatge del producte com un segell de qualitat i sostenibilitat.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'