L’Ajuntament d’Inca recupera aquest 2022 el cicle de visites guiades «Descobreix Inca. Un viatge cultural per l’evolució de la ciutat», que es va interrompre els anys anteriors a causa de les restriccions per fer front a la Covid-19. Enguany aquesta activitat, que té per finalitat promoure el patrimoni històric i cultural de la capital del Raiguer, compta amb la col·laboració de la Fundació Es Convent, la comissió científica de les Jornades d’Estudis Locals d’Inca, el Centre de Professorat d’Inca i l’associació Paraula.
«Ens fa molta il·lusió recuperar aquest cicle de visites després de dos anys d’aturada a causa de la COVID. De fet, aquest any recuperam antigues col·laboracions amb entitats que participen habitualment com la Fundació Convent i ampliam la participació als usuaris de l’Associació Paraula per tal de recuperar aquelles visites que havíem deixat pendents i mantenir el cicle projectat pel 2022», assenyala la regidora de Cultura, Alice Weber.
Com a novetat, «Descobreix Inca 2022» es divideix en dues tandes. La primera es durà a terme durant aquests primers mesos de l’any, i la segona a partir de setembre. Aquest nou cicle de visites guiades arrancarà dissabte dia 12 de març, a les 10 hores. La primera activitat duu per títol «Establiments emblemàtics d’Inca» i serà a càrrec de Santiago Cortès i Sandra Rebassa.

El dia 9 d’abril continua el programa amb «Història dels carrers majors d’Inca», a càrrec de Gabriel Pieras. La tercera visita guiada serà «Les principals colònies de cabots a Inca», la qual es durà a terme el 7 de maig de la mà de Maria Magdalena Payeras i Llorenç Payeras. Finalment, Àngela Beltran posarà punt final a aquesta primera part del cicle amb una visita guiada al catàleg d’edificis singulars d’Inca. Aquesta darrera activitat serà l’11 de juny.
«Aquesta iniciativa s’ha anat consolidant any rere any i és un dels cicles de visites guiades culturals més demandats de la ciutat. A través d’aquest programa descobrim nous aspectes historicoculturals, amb els quals es pot comprovar que a Inca té molt per oferir. D’altra banda, potenciam també la difusió de les investigacions i recerques realitzades a Inca», afegeix Weber.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió