Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Escriptors d’Alcúdia: “Alcúdia s’ha de veure com un poble d’artistes i no només per turistes”

Idoia Fradejas i Miguel Matías són dos dels escriptors d’Alcúdia que participen del primer llibre infantil escrit pel col·lectiu, titulat Cuentos y Burbujas, que conta amb les il·lustracions de l’artista Lorena Reynés.

D’on sorgeix la idea de crear un llibre de forma conjunta?
MM:
Jo he estat el darrer en integrar-me al grup. Carles Campomar em va explicar que tenien la idea de crear un llibre per nens per impulsar la lectura des de la infantesa. Na Iodia i jo hem participat amb poemes, i la resta de companys han aportat relats.
IF: Cada un de nosaltres contribueix amb el seu estil. A més, el llibre també inclou il·lustracions de na Lorena, que són precioses.

Escriure per un públic infantil ha estat un repte?
IF:
A mi m’ha costat molt. Quan en Carles em va fer la proposta li vaig dir que no participaria, perquè no em sentia capaç d’escriure per nens. Al final me’n vaig adonar que tenim moltes coses en comú, només has de cuidar una mica el llenguatge.

Com neix el col·lectiu d’escriptors d’Alcúdia?
IF
: Jo també fa relativament poc que en formo part, però va sorgir amb la idea de crear un recolzament entre artistes i escriptors dins el poble. Va ser una idea de na Kika i en Carles, ells duen anys organitzant presentacions i projectes.
MM: La intenció del grup ve per la falta d’acompanyament a l’art que hi ha al municipi. És un moviment per recolzar-mos entre nosaltres. La gent ha de saber que aquí hi ha un grup d’escriptors. Alcúdia també s’ha de veure com un poble d’artistes i no només per turistes.

Heu tingut algun tipus de recolzament per part de les institucions?
MM
: Ens veuen com un grup independent. Crec que falta interès, perquè sempre hem d’insistir nosaltres. I mai s’han oposat a res, però no són ells els que ens venen a cercar.
IF: Falta molt de recolzament institucional en general. És molt difícil a l’hora de publicar o muntar una exposició que una persona sola ho pugui fer. Tot i això, des de l’Ajuntament, després d’insistir ens cedeixen espais com Can Torró.
MM: també hem parlat amb escoles per poder fer activitats amb els més petits.

I com funciona l’agrupació?
MM
: La idea que tenim és anar reunint-mos. Al bar Can Poeta hem fet recitals i tenim els nostres llibres. La intenció que tenim ara és poder donar-mos a conèixer. Sovint els artistes no mostren les seves creacions per timidesa, i crec que, des de la humilitat, hem de poder mostrar el que feim perquè la gent ho pugui apreciar.

Tornant al llibre, quants escriptors participeu de l’obra i com us coordinau?
IF
: En total som vuit escriptors, de distintes edats i distints estils. És molt eclèctic, i això s’ha de veure, perquè és un reflex del col·lectiu. Al cap i a la fi, cada un té el seu estil i penso que això és el que enriqueix l’obra, cada escriptor aporta el que pot.

I com heu editat el llibre?
MM
: D’això se n’ha encarregat en Carles. És una autoedició perquè no tenim una editorial al darrere. La manca de recolzament ens permet tenir independència absoluta.

De cara a Sant Jordi, teniu cap activitat preparada?
IF
: Sí, per Sant Jordi farem la presentació del llibre.
MM: També posarem una paradeta a la plaça Carles V, on la gent pugui adquirir-lo.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'