Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sa Plaça obsequia un llibre als subscriptors

‘Calidoscopi literari’ és el títol d’un recull de narracions amb el qual la revista vol celebrar el dia del llibre amb els seus subscriptors i lectors. El llibret de 60 pàgines s’inclou en la col·lecció que es va iniciar fa 20 anys exactes sota el títol d’Espipellades Literàries i està il·lustrat amb obra recent de l’artista llosetí, Tomeu Coll.
La publicació serà presentada el diumenge 23 d’abril a la plaça Alexandre Ballester de sa Pobla en el decurs del matí, moment en el qual es desenvolupa una part de la festa del llibre al poble. Els autors de les vuit narracions estan convidats a l’acte a la fi d’interactuar amb els lectors que podran tenir un exemplar de franc. El llibret, posteriorment serà enviat als subscriptors i es posarà a la venda.
Celestí Alomar es revela com un gran coneixedor de la flora tropical i indaga en el futur a la seva narració. Tonina Alomar, per la seva part, fa un exercici de ficció especulativa. Antoni Gost ‘Curro’ recupera una de les seves experiències vitals relacionada amb la música. Joan Pizà no perd l’humor i ens tradueix una narració sarcàstica. Nofre Pons tampoc defuig de la ironia per acostar-nos al món pagès de sa Pobla. Antoni Rodríguez Mir ens conta una de policies, mentre Jeroni Salom ens dissecciona la relacio dels majors amb la immigració. Tanca l’obra, una narració de Margalida Socias sobre el pes psicològic de la pèrdua d’un fill. Narracions curtes que conviden a la reflexió sobre el passat, present i futur.
La Col·lecció d’Espipellades literàries de la revista s’inicia pel Sant Jordi de 2003 com un ‘divertimento’ amb 15 narracions de diversos col·laboradors i la il·lustració de l’artista pollencí, Joan Cortès. D’aquells autors ja ens han deixat Andreu Joan, Alexandre Ballester, Biel Frontera i Lluc Mates. Tampoc són ja amb nosaltres els autors de les dues darreres ‘Espipellades’, Antoni Gelabert ‘Mariner’, a qui publicàrem un recull d’articles seus a la revista, ni Rafel Socies Company, autor de ‘La nina de Miramar’. L’edició d’enguany n’és una espècie d’homenatge.
La nòmina d’autors podria haver estat més àmplia si tots els col·laboradors o
amics s’haguessin animat, sempre es podrà repetir l’experiència si té la bona acollida que han acompanyat a la publicació d’aquests folletonets o separates literàries de la revista. Entra en la filosofia de l’editorial la tasca d’animació socio-cultural entre els lectors i els pobles on arriba la revista. Aquesta és una entre diverses iniciatives.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'