Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Sa Pobla es prepara per acollir 7.000 persones per l’Acampallengua

Torna l’esperat Acampallengua, després d’una aturada de més de deu anys, i per primera vegada es repeteix escenari a Sa Pobla, que ja el va acollir al 2009. 

              A més del concert, el cap de setmana presenta una trentena d’activitats de formació, amb xerrades sobre ecologisme, sexualitat o drets lingüístics, entre altres, a més de tallers de truc, senalles, de gloses, o ball de bot, així com la posada en pràctica de tots aquests aprenentatges. 

              Aquestes activitats es desenvoluparan a distints punts de poble, com a Can Planes, Sa Congregació o Sa Plaça Major i la d’Alexandre Ballester, mentre que la zona de concerts i d’altres activitats esportives s’ubicaran a l’àrea del poliesportiu.

              “Des de l’Ajuntament estam adequant tota la zona, ja que fins ara era un lloc on hi havia restes de poda i d’arenes dels foguerons” explica el regidor de participació ciutadana, Biel Payeras, “A més, per poder muntar l’escenari, s’han hagut d’eixamplar els accessos. Hi ha molta feina d’adequació”.

              Pau Emili Muñoz, president dels Joves de Mallorca per la Llengua, explica que pràcticament ja està tot a punt “Estam acabant de tancar els voluntaris, que seran una trentena”. 

              Per altra banda, la zona d’acampada s’habilitarà a dos solars propers a la rotonda de la sortida de Búger on, a més, com a novetat es destinarà una zona d’acampada per a famílies, que l’ajuntament s’encarregarà d’il·luminar, tancar i adequar, i on es preveu que hi restin més d’un miler de persones. “A les zones d’acampada hi haurà servies, com banys, barra, punt d’informació i el punt lila, a més d’una ambulància” apunta Pau Emili. “L’acampada està a deu minuts del concert, per garantir un accés fàcil però a l’hora evitar el renou per poder descansar”. 

              Fa unes setmanes el consistori, com a co-organitzador de l’esdeveniment, va aprovar el Projecte de Protecció. “Hem volgut assumir la coresponsabilitzat de tot el que suposa muntar l’acampallengua” explica el regidor. “Hem fet el Projecte de Protecció, per saber quins són els recursos amb els que contem i amb els que no, i ja hem demanat reforços policials a Inca i també de Protecció Civil i seguretat privada, a més del tancament de la carretera que va a Llubí per facilitar el moviment entre el concert i d’acampada”. 

              Pel concert arribaran autobusos provinents de diversos pobles de Mallorca i ja s’ha previst una zona d’aturada. D’igual forma, s’habilitaran espais d’aparcament a la ronda, però com explica el regidor, “Sa Pobla quedarà petita, i per això volem fer una campanya molt potent de transport públic”. S’esperen prop de 7.000 participants i, de fet, ja han sol·licitat als Serveis Ferroviaris de Mallorca serveis de tren nocturn per facilitar la mobilitat durant tota la nit. 

              Biel Payeras apunta que l’Acampallengua enfortirà el teixit local, tant l’associatiu com l’econòmic. “Hi ha una dotzena d’entitats locals que es sumen al projecte, i per tant es revitalitza un capital humà molt important”. De fet, el regidor precisa que els Joves de Mallorca van donar suport a Sa Negreta per Sant Antoni i d’aquesta forma ambdós col·lectius es van conèixer i van començar a teixir amistat per poder treballar conjuntament de cara a dia 6 i 7 de maig. 

              “Acollir l’acampallengua reverteix directament en l’economia del poble” assegura Payeras, tant en tema d’ocupació turística, ja que “des de l’organització hem d’acomodar molts de tècnics i persones que han de treballar els dies previs. L’ocupació dels habitatges vacacionals està pràcticament completa per aquestes dates. A més, els comerços i restaurants també se’n veuran beneficiats, perquè totes les persones que tenen abonament complet menjaran al poble, i aquesta despesa es cobrirà amb els comerços locals. I la gent que no te abonament però que participarà del concert i de les activitats complementàries també consumirà als establiments de Sa Pobla”. 

              Existeixen dos tipus d’abonament, el que inclou la polsera i l’entrada al concert i el que inclou, a més, acampada i accés preferent als tallers, amb dinar i sopar. “Tots els tallers i cursos són d’accés lliure” explica Payeras “Però en cas d’aforament tindran preferència les persones que tenen l’abonament complet”.  

              “Serà molt emotiu” conclou Muñoz “És el darrer concert d’Antònia Font a Mallorca i això és un fet rellevant”.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'