Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El curs 2023/24 començarà amb normalitat i amb una planificació d’infraestructures de fins a dues legislatures

El conseller d’Educació i Formació Professional en funcions, Martí March ha assistit avui a la constitució de la Comissió de seguiment de l’Acord Marc de l’ensenyament públic, celebrada en el sí de la Mesa Sectorial d’Educació. L’han acompanyat el director general de Planificació, Ordenació i Centres, en funcions, Antoni Morante, i el secretari general en funcions, Tomeu Barceló, a més de la directora general de Personal Docent, Rafaela Sánchez.

La constitució d’aquesta comissió de seguiment suposa aplicar el compromís assolit amb l’Acord Marc de l’ensenyament públic. L’Acord Marc 2023-27 de l’ensenyament públic de 27 de febrer de 2023, fou signat per tots els sindicats que integren la Mesa Sectorial i ha convertit les Balears en una de les primeres comunitats autònomes en posar en marxa la carrera professional docent. La carrera professional docent s’implantarà el 2023 i fins el 2027 a través de la creació d’un complement específic de carrera docent. Quant a la carrera professional docent, el passat mes de maig ja es va signar l’Acord de bases per al seu desenvolupament. Aquest acord preveu en el punt primer el desenvolupament de la carrera professional docent i determina que la convocatòria per a l’assoliment de la carrera professional i els criteris i ítems d’avaluació seran negociats en el si de la Mesa Sectorial d’Educació.

Martí March ha recordat que també s’ha arribat a un acord amb els sindicats i la patronal de la concertada, l’Acord Marc de millora 2023/27. L’acord inclou la revisió i increment del mòdul de despeses de funcionament dels centres per garantir el principi de gratuïtat i assegurar la seva viabilitat econòmica i incorpora millores molt significatives per al professorat com és la implantació de tots els sexennis, el pagament de la paga de 25 anys, la reducció d’hores lectives o les jubilacions parcials, que el fan pioner en tot l’estat.

32 obres majors aquest estiu per valor de 51 milions d’euros

Per altra banda, la Mesa Sectorial ha aprovat avui també la creació oficial de la subcomissió de seguiment del Pla d’Infraestructures Educatives que també es deriva de la posada en marxa de l’Acord Marc.

Quant al Pla d’Infraestructures Martí March ha destacat l’alt grau de compliment en el període des de 2016 a 2023. En concret, s’ha recordat que s’han invertit 135 milions euros en la construcció de 13 centres nous i en més de 47 ampliacions. Des de 2016 s’han fet més de dues mil actuacions  a pràcticament tots els centres educatius públics de Balears i a finals d’any s’arribarà a una inversió de prop de 170 milions, que era el que s’havia previst aproximadament per aquests 8 anys.

El director general en funcions ha explicat que “ja hi ha una planificació d’infraestructures per a dues legislatures, fins a 2031, que es traslladarà als nous responsables que hauran de prendre les seves decisions però, com a mínim, aquesta feina objectiva a partir de totes les necessitats d’escolarització detectades als centres, la tendran a la seva disposició”

Obres estiu 2023

En el marc de la Mesa s’ha explicat que la Conselleria d’Educació i Formació Professional ha previst l’execució de 32 obres majors aquest estiu als centres educatius de les Illes Balears, entre els que es troben l’IES Pau Casesnoves i el  Ceip nou d’Inca, a més de la Cuina del CEIP Miquel Duran i Saurina. El CEIP Montaura de Mancor, el Ceip Nadal Campaner Arrom de Costitx, les reformes d’acessibilitat del CEIP Eleonor Bosch de Santa Margalida, així com el nou CEIP de Can Picafort, o el nou CEIP de Caimari. 

A banda de l’obra major també s’executaran nombroses obres menors. En aquests moments hi ha 40 projectes confirmats però es preveu que aquesta quantitat s’incrementi notablement perquè encara s’està contractant.

Finalment, cal afegir que l’Institut Balear d’Infraestructures Educatives (IBISEC) té 45 projectes majors en redacció per un import previst de més de 81 milions d’euros. Es tracta de projectes per a la construcció de nous centres educatius o ampliacions, per donar resposta a les necessitats d’escolarització, però també d’altres de reforma i millora, entre els que es troba el nou CEIP Sa Pobla. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'