Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

El Raiguer estrena el nou calendari de recollida de fems porta a porta

Es capgiren els dies per unificar la recollida de tots els pobles i ajustar-se a les necessitats dels veïns.

Es capgiren els dies per unificar la recollida de tots els pobles i ajustar-se a les necessitats dels veïns.

Aquesta setmana s’estrena a la mancomunitat del Raiguer un nou calendari de recollida de residus porta a porta. Segons la tècnica de Medi Ambient de la Mancomunitat, Joana Cerdà, “la nova concessió del servei a l’empresa Prezero, ens ha permès actualitzar i optimitzar el calendari  en els dies de recollida, que ja havia quedat obsolet després de 15 anys i, alhora millorar el servei”

Després d’un llarg procés selectiu i de licitació l’empresa Prezero ha estat la que ha tret la contracta del servei de recollida de fems al Raiguer. Es tracta d’un contracta per 8 anys, amb un cost global d’uns 12 milions d’euros. L’empresa ja inicià el servei el mes de setembre passat, però no serà fins aquest dilluns dia 6 quan entrarà en funcionament el nou calendari de recollida. Durant aquests mesos, explica Cerdà, s’ha intentat polir i millorar aquest calendari per rendibilitzar el servei i també ajustar-lo a les necessitats dels veïns. “Hi havia certes irregularitats, com que el diumenge i el dilluns es dugués a terme la recollida d’orgànic. Dos dies seguits no era lògic, ja que els veïns no generaven tantes de restes com per ser recollits de forma contínua”

Des del mes d’abril la Mancomunitat i, amb la finalitat d’informar els veïns del nou sistema de recollida i dels canvis de dies, ha disposat de vuit educadors mediambientals, que han anat informant poble a poble i porta a porta al veïns. Una tasca, segons Cerdà que continuaran fent fins el mes de setembre de forma rotativa a cada un dels municipis. 

Els canvis que queden implementats de nou són la recollida noctura dels mateixos trams per a tots els municipis. “Així tots tenen el mateix calendari per a la recollida d’orgànica, que serà dos dies alterns, en lloc de seguits com fins ara”. A més  s’incrementa un dia la recollida de bolquers, que així serà cada dia  de la setmana, exceptuant els dissabtes a vespre que no es fa recollida de fems de cap casta.

La recollida de paper, cartró i vidre, que es fa els matins, també pretén ser més eficient quant al servei final que s’ofereix i el reciclatge que en fan els veïns, d’aquí que també està subjecte a canvis. 

Els municipis que tenen implementada la borsa vermella pel rebuig, que pretén estimular el reciclatge sota el lema ‘qui contamina paga’, havent de pagar la borsa quan menys es recicla, continuaran igual. 

Segons Cerdà dia 6 ha entrat en vigor el nou calendari de recollida, però dins els propers mesos hi haurà nous canvis i serveis, com un suport als comerços que més cartró generen. 

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'