Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Tornen les tradicionals Beneïdes de Muro amb tot el seu esplendor

Les tradicionals beneïdes de Muro tornen amb tot el seu esplendor després de dos anys de pandèmia, malgrat la pluja i el vent, que per poc no van fer cancel·lar la festa. Més de 800 ovelles, un grup d’oques conduïdes per un border collie o un cavall menorquí, amb demostració inclosa, foren alguns dels animals més espectaculars de la jornada.

Beneïdes Muro 2023

Les tradicionals beneïdes de Muro tornen amb tot el seu esplendor després de dos anys de pandèmia, malgrat la pluja i el vent, que per poc no van fer cancel·lar la festa. “Sobre les dues i mitja tothom ens cridava per saber si es cancel·larien, perquè feia mal temps” explica Toni Serra “Cotó”, regidor de festes. “Per sort, al final no va ploure i es van poder celebrar, perquè canviar la data de les beneïdes de Muro és molt difícil”.

La desfilada, que anava des de la Plaça del Convent fins a l’esplanada de l’Ajuntament, es returava davant el rector Pere Gerard Bestard que beneïa tant animals com persones, comparses i carrosses.

Més de 800 ovelles, un grup d’oques conduïdes per un border collie o un cavall menorquí, amb demostració inclosa, foren alguns dels animals més espectaculars de la jornada. L’Ajuntament va repartir 250 senalles entre els cavallers, i més d’un miler de senalletes plenes de dolços i caramels entre tots els participants. 

Així mateix, un total de catorze carrosses van participar al concurs, en les categories de carrossa tradicional,  i de tema lliure, animades des del balcó per Paco Vera, que des de fa 43 anys comenta les beneïdes. Els primers premis de comparsa i carrossa de la categoria lliure fou per “Jardí Encantat”, mentre que en la categoria de carrossa tradicional tornà a guanyar “Son Ramón” i la comparsa “tomàtiga de ramallet”. 

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'