Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

e23

Joana Aina Campomar: “Fer poble no és només l’eufòria del dia de la Patrona, és prendre mesures perquè la gent es senti arrelada”

Joana Aina Campomar (Més x Pollença) és llicenciada en ciències químiques i dret, i treballa al servei de transferència de coneixement del Govern. Actualment és secretària i diputada al Parlament de les Illes Balears, a més de regidora a l’Ajuntament de Pollença. Ara es presenta com a candidata a batlia per Més de cara a les pròximes eleccions de maig, encapçalant un equip molt divers i intergeneracional, format per el màxim de dones.

– A les eleccions passades us vau presentar amb la coalició de Junts. Per què ara  Més es presenta en solitari?

– Això ve d’enrere. Junts va néixer al 2015, i al 2019 el PSOE ja volia anar sota la seva marca, per una qüestió estratègica. En aquell moment vam pensar que quatre partits d’esquerres dins un poble eren massa,  i vam decidir aglutinar-mos sota un mateix nom. Després d’això nosaltres vam estar parlant amb Alternativa, tot i que finalment no es presentaran, però ens donen suport. De fet, alguns membres d’Alternativa venen a la nostra llista.

– Vau presentar una llista encapçalada per quatre dones. Però ara amb el tema de les llistes cremallera, com ho fareu?

– Les nostres llistes no són cremallera. A les municipals, com que és més difícil trobar gent, la llista es divideix en blocs de cinc persones, i en cada un d’aquests blocs s’ha de respectar la paritat del 60/40. D’aquesta forma, hem intentat tenir la majoria de dones que la llei ens ha permès. La segona de la llista, na Steffy Pozo, és una al·lota de 30 anys, després ve na Joana, que és mestra, en Miquel Àngel Sureda, que ja ha estat regidor, en Joan Cifre, d’Alternativa,… Som un equip molt divers però molt cohesionat.

– Què creis que fa falta a Pollença?

–  Els nostres eixos principals són el tema mediambiental i el social, perquè el municipi té realitats molt diverses entre Pollença i u Moll. Més del 40% de la població viu al Moll, i s’hi han de dedicar més recursos. En aquesta legislatura s’han comprat edificis públics i s’ha fet inversió però tot dins Pollença. A més, la gent nouvinguda sen va al Moll, i la diversitat cultural també és importantíssima. Hi ha molts problemes de conciliació i nosaltres som molt conscients  d’aquesta problemàtica. 

També hi ha el tema de la badia, que no és un tema fàcil, però s’ha de planificar, i aquest govern s’ha caracteritzat per improvisar. Nosaltres sabem d’on venim, però hem de saber cap on anam. El nostre objectiu és centrar-mos en el dia a dia, per millorar la qualitat de vida, i enfocar el municipi cap a una realitat més sostenible i verda.

Cada vegada més, durant l’estiu el poble està massificat i durant l’hivern queda desert, i això no és sostenible. Trobam a faltar projectes que facin poble. Fer poble no només és l’eufòria del dia de la Patrona, és prendre mesures perquè la gent es senti arrelada allà on viu tot l’any, i l’escola no pot ser l’únic element de cohesió del municipi. 

– Com decideix passar del Parlament a encapçalar la llista de Més?

– Jo feia contes retirar-me de la política, perquè sentia que la meva etapa al Parlament  estava acabant, i vaig decidir tornar a la meva feina, que soc funcionària del govern del servei de transferència del coneixement. Però al final va sorgir la oportunitat d’encapçalar la llista, fet que m’ha permès reconnectar amb el municipi, cosa que gaudesc molt.

– Per acabar, un tema molt polèmic a Pollença és Formentor. Què n’opina?

– És un tema complexe. Per nosaltres hi ha dos problemes principals: l’hotel i el tema de l’accés. Formentor s’ha convertit en un lloc massificat i això s’ha de regular, però tal vegada la prohibició no és la millor forma. A més, l’aparcament l’hauria de gestionar l’Ajuntament. Per altra banda, la promotora de l’hotel ha anat demolint de forma “sobrevinguda”. Finalment s’han botat tota la normativa perquè l’Ajuntament ho ha permès.Denunciam el tracte de favor.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'