Tot i que el comentari d’aquells que no l’usen, és que cada any du les mateixes coses, la realitat és que els continguts evolucionen amb la societat i no tan sols en el transcórrer dels dies i els mesos. El Calendari Mallorquí de Sa Plaça s’inscriu en el que es considera ‘literatura de cordill’, precisament per ser exemplars que es penjaven d’un cordill a la paret per ser consultats habitualment sobre les fases lunars, el santoral o altres efemèrides relacionades amb la cultura popular, costumari, llegendes…
L’any 2006 la revista Sa Plaça es va inspirà en el calendari que publicava l’Associació per la Cultura de Mallorca abans de la guerra per fer un anuari per als seus subscriptors. Es va innovar amb un format més gran que els habituals parenòstics i incorporant nous estils agrícoles i les novetats tècniques del món pagès, com fou el calendari biodinàmic de Maria Thun i tot un seguit de tractaments fitosanitaris per a nous problemes de l’hort, com va ser la Tuta absoluta, o als arbres, com fou el picut. Al mateix temps els articles de lectura han versat sobre aspectes de la vida i la cultura de Mallorca. Enguany el tema lineal del calendari és la commemoració del centenari de constitució de nous ajuntaments l’any 1925, així com els intents d’altres ‘llogarets’ al llarg del segle XX. Així es té esment de Consell, Lloret de Vistalegre, Mancor de la Vall o Ses Salines. I també s’esmenta S’Arracó, Establiments o Estellencs i Ariany..
Al calendari de Sa Plaça, tampoc no hi ha mancat una secció de cuina, dedicada enguany a la cuina marinera amb varietats molt ‘nostrades’, a les quals es dedica un mostrari per identificar-los.
Al calendari d’enguany es manté la pàgina de tasques a l’hort, al jardí i als arbres i els comentaris sobre les diveres tasques s’ha esquematitzat en calendaris de poda, empelt, sembra i tractaments sanitaris per facilitar la consulta, com també són els calendaris de tallar cabells i depilar, tan demandats a les perruqueries.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió