La Fundació Vida Silvestre de la Mediterrània ha convocat el 8 de febrer la reunió informativa al seu centre de Campanet per explicar i formar els voluntaris que fan les vigilàncies de les zones de reproducció del voltor negre a la Serra de Tramuntana. La fundació ha fet durant dècades aquesta tasca i, en part, gràcies a aquests esforços una espècie vulnerable segueix evolucionant favorablement a Mallorca.
Pep Tapia, coordinador del projecte voltors de la FVSM, assegura que l’èxit continu en la recuperació anual de la població de voltor negre a Mallorca es deu en gran mesura a la reducció de molèsties a les àrees de nidificació d’aquesta espècie, cosa que contribueix a evitar la pèrdua d’ous o cries.
Segons Tapia, els voltors de Mallorca actualment nidifiquen preferentment sobre pins als penya-segats marins de la Serra de Tramuntana, encara que en temps històrics criaven a l’interior de Tramuntana ia totes les serres de l’illa. Després de la forta persecució humana, sobretot als anys 60 i 70, que gairebé els porta a l’extinció, només havien quedat unes quantes parelles als penya-segats més remots. Gràcies als alliberaments i grans esforços d’organitzacions, administració, experts i voluntaris l’espècie s’està recuperant bé i actualment la població reproductora s’estima en unes 50 parelles, 46 de les quals van fer posada la temporada passada i 34 van aconseguir tirar endavant el seu únic pollastre.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió