Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Pollença fomenta l’Orgull Formatjada, el seu pastís ‘únic’ dels dies de Pasqua

L’Ajuntament de Pollença i el gremi de Forners i Pastissers han fet una nova aposta per donar a conèixer la formatjada, aquest particular pastís de les festes de Pasqua únic a l’illa. Un pastís l’elaboració del qual sembla que decau a les cases particulars i del qual els forners es mostren satisfets de la demanda dels clients. La plaça Miquel Capllonc del Port de Pollença acollí una jornada de promoció d’aquest producte local i també del mè de la Cooperativa Pagesa de Pollença, també l’únic amb un segell distintiu de qualitat i producte local. 

Així ho va presentar el regidor de Comerç, Antoni Cànoves acompanyat de representants dels vuits forns que hi participaran i que elaboraran formatjades aquest dia i també durant les festes de Pasqua. Aquests són els forns Formentor, Can Bissanyes, Los Molinos, Sucrart, can Rebassó, Las Delícias, Pa Nord i can Bisquerra. “Volem promocionar aquest producte únic i singular de Pollença”, destacà el regidor. Per això han regalat a cada forn participant un motlle per fer les formatjades d’una mida més petita que el convencional, “per facilitar-ne la venda”, diuen, i també els han aportat 50 capses a cada un d’ells per poder servir-les acuradament i sense que es rompin. 

La formatjada es caracteritza per ser un pastís on la pasta no porta sucre i s’esfulla i el seu interior és farcit de brossat o confitura i té forma d’estrella. És un pastís per compartir. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'