Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Pollença presenta el festival internacional d’hidroavions “V Splash-In”

 L’Ajuntament de Pollença viatja a Los Alcázares amb motiu de la presentació del festival internacional d’hidroavions “V Splash-In” organitzat per la Fundació Aeronàutica Mallorquina. 

A la primera reunió de coordinació que es va dur a terme el mes de novembre a la sala de plens de l’Ajuntament de Pollença es van tancar i anunciar les dates d’aquest esdeveniment que se celebrarà del 28 d’abril a l’1 de maig. Els hidroavions i pilots participants, que arribaran de diferents països d’Europa, sortiran el dia 28 de Los Alcázares, Múrcia, on se situa la primera base d’hidroavions que va haver-hi a Espanya. Després d’una escala a Palma, el dia 30 arribaran al Port de Pollença, on podran ser visitats pel públic i hi haurà alguna exhibició aèria. Finalment, l’1 de maig tornaran als seus llocs d’origen. 

Després de moltes reunions i ja enllestida la programació, en aquesta última ocasió, es van anunciar les activitats que acompanyaran aquestes jornades. El divendres capvespre, a Los Alcázares, es duran a terme diferents conferències d’historiadors i pilots experts en la història de l’aviació, el dissabte matí es podrà gaudir de la Copa Schneider Segle XXI, un trofeu que fa vuitanta anys va tenir una gran influència i que anirà acompanyat de simuladors perquè la població pugui experimentar en primera persona el vol dels hidroavions i el diumenge s’iniciarà el vol cap al Port de Pollença per a continuar amb el festival Splash-IN. 

Ambdós batles remarquen que la celebració d’aquesta segona edició suposarà una oportunitat turística i econòmica i també serà l’excusa perfecta per a recordar i reviure aquesta part de la història de la hidroaviació espanyola. 

També es va voler aprofitar l’ocasió per iniciar un procés de germanor entre les dues localitats en el context històric de les bases d’hidroavions, tant de Los Alcázares com del Port de Pollença, i per firmar el llibre d’honors de l’ajuntament en commemoració de la visita.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'