Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Alaró ret homenatge a les primeres mestres amb una exposició

El Centre Cultural de Son Tugores acollirà des d’aquest dissabte a migdia l’exposició ‘Pioneres de l’Educació; Dones mestres a Alaró’. L’organització va a càrrec de l’entitat d’Al Rum, l’Ajuntament l’Alaró i el Casal de Son Tugores i la mostra estarà oberta fins al 15 d’abril.

Es tracta d’una mostra que recull biografies, fotografies i dades sobre l’ensenyament al poble d’Alaró a càrrec de dones, una tasca a la qual no es donà rellevància fins l’arribada de la Democràcia. Un dels aspectes curiosos de la mostra és que s’ha reconstruït una aula antiga en la qual, a més de bancs, mapes i pissarres, es mostraran imatges d’antics grups d’escolars alaroners i estris que s’empraven fa mig segle i més a les aules.

Els socis d’Al Rum, Marçal Isern, Catalina Mas, Andreu Mateu i Joan Riera, han treballat, conjuntament amb Llorenç Perelló, Pilar ColomarInoa Ferrer, en la recerca de la informació i els materials exposats.

Han participat en aquesta mostra antigues mestres alaroneres o els seus familiars com Joana Pol, Maria Gelabert, Antònia Oliver, Margalida Pons, Catalina Terrassa, Catalina Ferrer… Així mateix s’ha comptat amb la col·laboració del Museu de l’Educació de les Illes Balears i el patrocini del Pacte d’Estat Contra la Violència de Gènere.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'