Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aparador

Inca llueix la bandera de l’arc de Sant Martí i presenta les novetats de l’Orgullosament 2024

Locomía i Loles León completen l’elenc d’estrelles d’Orgullosament Inca 2024, que tendrà com a dia gran el 13 de juliol

Inca se suma a les commemoracions del 28J, Dia Internacional de l’Orgull LGTBI, data en que cada any el col·lectiu LGTBI recorda la lluita històrica pel seu alliberament. En motiu d’aquesta efemèride, l’Ajuntament ha desplegat la bandera de l’arc de Sant Martí, símbol d’aquest col·lectiu, a la balconada de la casa consistorial en presència del batle d’Inca, Virgilio Moreno, la regidora d’Igualtat, María del Carmen Oses; i altres membres del consistori i representants de l’Associació Únic. 

«Penjant aquesta bandera volem fer visible el nostre suport al col·lectiu LGTBI i als seus 40 anys de lluita pels drets de tothom a les Balears. Tot i els avenços assolits, sentim que torna a ser més important que mai que les administracions públiques tinguem el compromís ferm de seguir treballant per la igualtat real i la no discriminació d’aquest col·lectiu, ja que una retallada de drets per a uns és un retrocés per a tothom», destaca Oses.

L’Ajuntament d’Inca i l’Associació Únic han presentat el cartell complet d’Orgullosament Inca 2024, el festival LGTBI de referència a la Part Forana. L’acte ha comptat amb la participació del batle d’Inca, Virgilio Moreno; el regidor de Festes, Antoni Peña; i el president de l’Associació Únic, Juan Pons.

“El programa que avui presentam mostra una gran varietat d’actes, perquè volem que sigui un reflex del que impera des de sempre l’Orgullosament Inca: diversitat. D’aquesta manera, tendrem un seguit d’activitats culturals del 1r fins al 13 de juliol. Tendrem exposicions, conferències, cinema i més. El dia gran serà dissabte 13, amb el passacarrers i la gran festa reivindicativa, ja que entenem l’acció de reivindicar fent festa. Any rere any, l’Orgullosament Inca s’ha consolidat i s’ha posicionat com a referent a les Balears.”, explica Peña.

L’escriptor Bob Pop serà l’encarregat d’encetar el cicle d’activitats amb la seva conferència “De joven promesa a vieja gloria”, dia 1r al Teatre Principal d’Inca. Quant a les exposicions, dia 8 s’inaugurarà “Orgull per Bandera 3.0” a càrrec de l’Associació Únic que s’exposarà als carrers Bisbe Llompart i Major. Dia 10, l’exposició de l’obra Sabates, al Museu del Calçat i de la Indústria, de l’artista i activista Jaume Canet, serà el punt de partida per a una conversa grupal sobre l’estat actual dels activismes i dels orgulls LGTBIQ+.

Pel que fa al cinema, dia 9 es projectarà la pel·lícula “Disco, Ibiza, Locomía” al Teatre Principal d’Inca i dia 12 La Dani, primera persona no binària nominada a un premi Goya, presentarà la seva pel·lícula “Te estoy amando locamente” en una sessió de cinema a la fresca a la plaça d’Espanya d’Inca (davant l’Ajuntament). A més, dia 11, la mateixa plaça acollirà el “Locobombo”, un bingo drag de la mà de KiwiNastoy, Jess Drag i Tito Deluxe.

El plat fort d’aquest programa arribarà dissabte 13 de juliol, quan tendrà lloc el Festival Orgullosament Inca 2024 amb el passacarrers que anirà del Quarter General Luque a l’Ajuntament. Loles León ha estat la darrera gran confirmació de l’elenc d’estrelles que ens acompanyarà a la vuitena edició del festival, a més de Pep Noguera, Topacio Fresh, Sofía Cristo, Tito Deluxe, La Dani, Juan Pons, Auba Estela, Stacy Lover, Mystica Vileila, Pakita Spain, Jota Carajota, Sarah dLacy, Chris Mental, i amb la presència de l’icònic grup musical Locomía.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'