Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Anuncien que el nou baixador del tren d’Inca estarà acabat d’aquí un any

La nova aturada s’ubicarà devora els camps del Constància, amb accés a la parada de busos TIB i al futur vial per a vianants que arribarà a l’Hospital d’Inca.

La nova aturada s'ubicarà devora els camps del Constància, amb accés a la parada de busos TIB i al futur vial per a vianants que arribarà a l'Hospital d'Inca.

El conseller de Mobilitat i Habitatge, Josep Marí i el batle d’Inca, Virgilio Moreno, acompanyats pel director general de Mobilitat i Transport Terrestre, Jaume Mateu, el gerent d’SFM, Mateu Capellà, el regidor de Projectes estratègics, Gori Ferrà, i el regidor d’Urbanisme, Andreu Caballero, han signat avui el conveni de col·laboració que possibilita la posada en marxa del projecte de construcció del nou baixador ferroviari d’Inca. Estarà situat en la rodalia de l’Hospital Comarcal, i a partir d’ara Inca disposarà de dos punts d’accés al tren: l’estació i, ara, aquest baixador.

L’Ajuntament d’Inca cedirà els terrenys amb la finalitat que SFM pugui licitar, adjudicar i executar les obres de construcció del nou baixador. Aquesta nova infraestructura té per objectiu facilitar l’accés en tren a l’Hospital Comarcal d’Inca dels residents als municipis de la comarca; i també fer possible que els veïns d’Inca que resideixen a les zones més properes a la ronda tenguin un accés al tren més a proper que l’estació.

La nova aturada estarà situada devora el camp del Constància, prop de la parada de busos del TIB
Signatura del conveni per part de Virgilio Moreno i Josep Marí.

El baixador estarà situat just devora de la parada d’autobusos Inca-Llevant, que connecta Inca amb la majoria de municipis i nuclis costaners de la zona. Passen sis línies que, entre d’altres, permeten connexions amb Pollença i Port de Pollença; Alcúdia, Port d’Alcúdia i Platja de Muro; Costitx, Sencelles, Santa Eugènia, Lloseta, Biniamar, Mancor de la Vall i Búger; Campanet, Caimari, Selva i Lluc; i, també, Llubí i Santa Margalida.

El baixador estarà ubicat devora les instal·lacions esportives del CE Constància, de manera que facilitarà el transport també als usuaris d’aquestes infraestructures esportives i al públic en general.

Està previst que aquest mes de març es licitin les obres amb un pressupost base de 3.117.592 euros, i que es pugui començar a construir en el darrer trimestre del 2022. El termini d’execució de l’obra és de set mesos.

El baixador disposarà de dues andanes, de 85 metres de longitud i 4 d’amplària. Tendrà un pas inferior entre andanes de 9,30 metres. El projecte preveu un aparcament de 25 places en dos espais. Cal recordar que el Consell de Mallorca té previst executar un eix cívic d’accés a l’Hospital Comarcal d’Inca molt a prop del nou baixador, de manera que es facilitarà l’accés a l’hospital dels usuaris del tren.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.
Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'