Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Aquí i ara

Sa Pobla viu la primera setmana de recollida domiciliària amb molta demanda d’informació per part dels veïnats

Els primers dies de la posada en funcionament de la recollida selectiva porta porta han generat molta demanda d’informació per part dels veïnats. Tot i que l’Ajuntament ha realitzat una potent campanya informativa fent reunions per carrers, editant fulletons, i també fent difusió per les xarxes, la realitat és que molts usuaris del servei no han començat a tenir dubtes i consultes fins que ja ha estat tot en marxa. A qualsevol racó del poble se sent com a tema principal de conversa el de les fraccions, a on ha d’anar determinat residu, i els horaris.

Molts veïnats s’han acostat a sa Congregació, a les mateixes oficines municipals, o directament a membres de l’equip de govern, per fer la consulta d’on havien de dipositar algun residu. Fins i tot n’hi ha que el duen dins una bossa per mostrar-lo als tècnics o als polítics.

Per les xarxes socials molts poblers han aprofitat per criticar la iniciativa o per denunciar que hi hagi bosses de fems abandonades pels carrers per culpa del canvi de sistema. També asseguren que el diumenge 4, que va ser el darrer dia de l’antic sistema de recollida, els carrers feien por perquè tothom va aprofitar per llançar-ho tot abans del porta a porta.

Amb la implantació del porta a porta, l’Ajuntament ha informat que es prepara per ser contundent amb els actes incívics que poden arribar a ser perjudicials per a la salut pública o el medi ambient. L’objectiu és posar el focus en aquelles persones que actuïn malament i en contra de l’Ordenança de policia i bon govern. Ara està en fase d’estudi ampliar i augmentar les sancions per infraccions en matèria de residus.

“Ser contundents significa dues coses: corregir actes incívics que ocasionen molts de problemes per a la ciutadania i pel servei de recollida de residus, i millorar l’entorn del nostre poble”, comenta el regidor de Seguretat Ciutadana, Antoni Caldés. Per la seva banda, el primer tinent de batle, Antoni Simó Tomàs, veu necessària aquesta modificació perquè “no podem permetre que l’incivisme d’uns pocs taqui la bona feina que s’està fent per part de la majoria. Aquestes noves sancions esperam que siguin un revulsiu per als infractors”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'