Pastisseria tradicional, però diferent
A una de les taules del concepte nou que ha posat en marxa a Can Picafort, asseguts en Joan Tugores Segura ens parla de la tradició de Can Segura. Ell és la quarta generació de forner i pastisser. És pare d’una petita que li hem de donar temps a viure i a tastar les exquisideses de son pare, abans de seguir amb la cinquena generació. El concepte del nou local, Bistro, amb berenars i dinars, i obert fins a l’horabaixa, horari de pastisseria, neix perquè a Joan li agrada la gastronomia. I això ofereix al seu bistro del Passeig Colon de Can Picafort.
En Joan, ara té 52 anys. Sempre ajudà la família al forn, i mentrestant estudiava ciències polítiques. “Però ha pesat més el camí familiar”. “Me cridava l’atenció la pastisseria i em duia molt bé amb el pastisser que teníem, en Joan Leal Sastre d’Inca, i de vegades tenc flashos del meu padrí fullant ensaïmades i jo damunt un caixonet per mirar-lo”. Però també reflexiona ja que el món de “la pastisseria està en hores baixes. Avui dia, està més de moda el forn, perquè està enfocat en un concepte sa, el pa, masses mare…
En Joan subratlla que “des de sempre he triat una pastisseria més baixa en sucre. Receptes antigues però molt afinades. M’ha costat introduir-ho però qui ve a cameva sap que vol”.
En el forn, a la pastisseria de Can Segura ho toquen tot….Pasta de fulls, cremadillos, músics i , diu, “en feim amb saïm per fer els doblegats que són extraordinaris partint de la recepta antiga”.
Estar a Can Picafort suposa expansió i nous continguts gastronòmics. “Estam dins la gastronomia, coneixem els productes, cuina senzilla ben feta i elaborada cent per cent per nosaltres, la carn és de Muro, les verdures són de Muro, ens ho feim tot”.
El bistro neix de l’evolució empresarial “Enguany fa cinc anys que estam a Can Picafort. M’agrada la gastronomia. Som pastisser, però també forner i també xocolater. Tenc un super cuiner, Sedric Lebon que ha estat xef internacional, executiu del Grup Morgana, poliglota i molt bon tracte amb la gent”.
Està content amb tots els plats que ofereixen al bistro del Passeig Colom de Can Picafort. Tot el que prova la gent els ha encisat. “Les hamburgueses trempades nostres. Feim una hamburguesa rectangular dins un pa xapata fet nostre. Salsa romesco, pebres torrats…. Tot això ens ajuda a optimitzar el procés”.
També està orgullós de les pastes fresques: raviolis amb escalivada amb botifarró. Una mescla amb un producte nostrat i un poc de cuina internacional. Un humus de pèsols amb menta, completament natural, amb pasta de sèsam torrat. Amb un equip de 10 persones, tot segueix endavant a Can Segura, per en Joan “de sempre el meu dolç preferit és la pasta de fulls, el mil fulls”.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió