Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

De tast

Miss Vermut de sa Pobla, el vermut dels guapos

Casa Miss des de 1967 a sa Plaça de sa Pobla  

El padrí Jaume Mir i la padrina Apol·lònia Tugores, de Jaume foren els iniciadors d’aquesta nissaga, que ara ja forma part de la història de la plaça de sa Pobla. En Jaume pràcticament “ha nascut” al bar.  Ens conta que “l’any 1975 se casaren els meus pares. Ma mare Margalida Portell, no li agradava gens estar darrera el tasser”. Abans no se feia tant de variat com ara. Mon pare me contava que abans les bauxes eren diferents, divertides, improvisades”. La identitat de Casa Miss continua essent el variat. 


Els darrers temps han vengut acompanyats d’una  nova creació, sense llevar protagonisme al plat estrella, el variat, i és el naixement dels vermuts propis. Novament Ca sa Miss n’ha estat un dels establiments pioners en recuperar aquest aperitiu.  

Fa devers una dècada “se posava de moda el vermut, Vàrem començar amb els quatre vermuts de tota la vida. Vàrem començar a incorporar vermuts diversos, un vermut de la Rioja, teníem un vermut de Reus. Catalunya és la mare dels vermuts”, explica Jaume Mir, 45 anys dins un bar.  

“El xef i amic Andreu Genestra, me va aconsellar, vàrem anar amb Pep Nata a Túnel i li vaig dir el que volia”. Un vermut que identifica a casa Miss, fresc, “fàcil de beure, agradable, perquè ha d’acompanyar el plat estrella: el variat”. Cítrics, taronja, llimona, el toquet pobler de les espècies, un poc més de canyella, clau. Varen fer un parell de variacions amb més graduació o manco. I després d’una tria en quedaren sis i entre clients, de diferents edats, 25 dones i 25 homes, varen fer el tast i les valoracions. El client va ser escoltat.

Així va néixer ‘Miss vermut….el vermut dels guapos’. Marca i eslògan. A partir d’aquí qui va a ca sa Miss i vol vermut diu “Posa’m un guapo”.

En constant evolució, incorporant al procés l’espuma de taronja. I al cap d’un temps neix el ‘Guapíssim’. El procés de crear un segon vermut amb tocs de coent feia dubtar a Jaume,. Amb els pertinents canvis i variacions neix el segon vermut: “Vi blanc premsal mallorquí, més graduació alcohòlica. I macerat amb els pebres de cirereta que li donen el toquet, entre trenta i seixanta dies”.

Casa Miss i el ‘guapo’ va aconseguir el primer premi de les Illes Balears, d’entre 15 participants. Les noves creacions formen part de la nova carta de còctels que duen l’ingredient del vermut pobler, amb els suggerents Miss Family: Miss Tremenda, amb el vermut premiat, Es Dimoni, fet amb el vermut coent i Grouxo, tequila pensat a Catalunya i fabricat a Mèxic. No es deixa a l’atzar cap detall. Cati Bestard dissenya els tassons inspirats amb icones festives pobleres.

Margalida Socias
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'