El Ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha visitat avui les instal·lacions de la Cooperativa Pagesa de Pollença, on l’ha rebut el seu president, Martí Solivelles, juntament amb diferents socis i membres d’altres cooperatives pageses com la d’Inca i el patró Major de la Confraria de Pescadors del Port de Pollença, Joan Suau. A la visita també hi ha participat el conseller d’Agricultura, Joan Simonet, el director general, Fernando Fernández i el batle de Pollença, Martí March amb regidors del consistori. La presidenta de les Cooperatives Agroalimentàries i diferents diputats del Govern de les Illes també han recorregut les naus del centre de tecnificació i engreix d’oví, a més del nou solar on la Cooperativa de Pollença desenvoluparà un nou projecte per a rendibilitzar el producte directe dels pagesos.
Luis Planas ha lloat la tasca que du a terme la Cooperativa de Pollença amb el sector oví i l’aposta pel relleu generacional d’entre els 300 socis que té l’entitat agrícola. De fet, a l’acte els joves pagesos també hi han estat presents i el president Solivellas ha destacat l’aposta de la Cooperativa envers “els joves pagesos que a més aposten per diversificar el producte i rendibilitzar la feina”. Entre aquest han destacat els productors de formatges Sa Cabreta, o els del sector de la fruita, i altres que aposten pels ramats d’ovelles i el manteniment de finques de muntanya.
Els efectes de la llengua blava, o la necessitat de poder comercialitzar la llana han estat algunes de les qüestions que els pagesos han plantejat al Ministre i també al conseller Simonet.

La cirereta de la visita ha estat al solar de propietat de la Cooperativa, on aquesta hi vol dur a terme una inversió d’un milió d’euros en la construcció d’un espai per a la manipulació i elaboració de productes de la matança, venda de me i comercialització d’altres productes directes del pagès. De tot plegat i del nou projecte trobareu més informació a l’edició de la revista SA PLAÇA que surt demà al carrer.
La comitiva política i també de pagesos, acabada la visita a Pollença, on se’ls ha servit un berenar amb productes locals, com la formatjada, sobrassada i embotit de cabra, s’han desplaçat a Ciutat on es du a terme el congrés nacional de Cooperatives Agroalimentàries.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió