Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Pagesia

La cooperativa de Pollença treu 1.200 mens a la venda

Es mantenen els preus de la campanya de Nadal ja que hi ha una baixa dels preus dels cereals i els pinsos

Finalment la producció de mens de qualitat sota el registre  i control que du a terme la Cooperativa Pagesa de Pollença serà bona de cara a les festes de Pasqua, segons apunten pagesos i ramaders i també el gerent de la Cooperativa, Paco Úbeda. La campanya per a consumir me local compta amb el suport de l’Ajuntament de Pollença que a més ha organitzat una diada al port de Pollença, amb degustació d’aquest producte local i amb la participació de diversos restaurants que el dissabte del Ram oferiran me de la Cooperativa entre els seus comensals.

Tant el pagès i ramader Pep Nadal, com els directius de la Cooperativa Pagesa, es mostren satisfets de la demanda de me per a les festes de Pasqua. “Aquestes setmanes prèvies ja s’han servit més de 400 exemplars d’entre 8 i 9 quilos de pes en canal. I, per la setmana de Pasqua, diu el gerent de la cooperativa, es serviran més de 700 exemplars”. En total, està prevista una comanda que superarà els 1200 mens. 

Pel que fa al preu d’aquests animals en plena temporada, la Cooperativa, apunta que ells mantendran els preus de la campanya de Nadal. “Les vendes de Nadal es van incrementar un 4% de mitjana. Això vol dir que el producte i el preu van tenir una bona acceptació. Ara continuarem dins la mateixa línea. A més nosaltres venem el producte, el me, directament del productor i aquest ara paga els pinsos i els cereals més barats que anys enrere, d’aquí que no cal augmentar preus. S’ha de ser coherent i no augmentar preus perquè la tendència és que tot augmenti”, apunta Paco Úbeda. 

Així el preu del me sencer de fins un màxim de 12 quilos en canal valdrà 100 euros, mentre que el mig me té un cost de 60 euros. Val a dir que la Cooperativa a més serveix els mens comanats a domicili. “Els portam directament de l’escorxador al domicili, i la gran tasca es farà entre el diumenge de Rams i el dilluns, ja que qui més qui manco vol el me per les panades abans del dimecres sant”

Una de les problemàtiques que apunten des de la Cooperativa és precisament la manca d’escorxadors per fer el sacrifici dels animals, després que romangui tancat el d’Inca. “Hem d’anar a l’escorxador de Palma o al de Felanitx, però no som només noltros, sinó que són tots els ramaders de l’illa. I les instal·lacions tenen la capacitat que tenen i ens hem d’organitzar per disposar del servei”. 

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'