Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Albopàs Fest de sa Pobla, teatre amb regust a Alexandre Ballester

Aquesta darrera setmana s’ha duit a terme una nova edició de l’Albopàs Fest de sa Pobla, organitzat per l’àrea de Cultura de l’Ajuntament, el segon festival de teatre que ha sorgit arran de la commemoració l’any passat del desè aniversari de la mort del dramaturg pobler, Alexandre Ballester. L’Albopàs Fest es centra el cap de setmana de Sant Joan, on a més de les diferents representacions, es mantenen les rutes teatralitzades, que enguany han volgut donar ‘un feix de llum’ a la figura de Joan Ramis i Ramis, com autor convidat.

El festival s’encetà el dijous 23 amb la presentació del llibre de Pep Siset, ‘Albopàs, la darrera estació’, premi Alexandre Ballester de teatre atorgat el 2021. El dia següent, divendres 24, es programà les rutes teatralitzades ‘Llum a Ramis i Ramis’, i l’espectacle ‘Bubotes’, d’Antoni Mus.

Dissabte a sa Congregació hi hagué Fira del Llibre Teatral, una taula rodona sobre el tema ‘Els clàssics en temps d’Instagram’, i finalment, l’espectacle ‘Arminda’, de Joan Ramis. El darrer dia del cicle, diumenge 26, es va cloure el festival amb la taula rodona ‘El teatre llegit, una utopia?’, i la representació ‘Infanticida’, de Víctor Català.

A més, com activitat complementària, sis restaurants poblers han retut homenatge a Ballester i han proposat a la carta els seus plats preferits. Així hem trobat el pastís de frit ‘Siau benvingut’ al Boet, pizza Alexandre Ballester al Vaumar, l’hamburguesa Ballester al cafè Plaça, plats mallorquins al restaurant Marina, llonguets i variats a Cas Cotxer, i gambes amb patates i ous a Los Patos.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'