Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Alcúdia viu la fira recuperant la mostra de brodats i la sortida de l’Estol del Rei en Jaume

Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la Fira d’Alcúdia, molt esperada després de dos anys de pandèmia, amb la tornada d’activitats com la mostra de brodats o la sortida de l’Estol del Rei en Jaume, que s’havien vist alterades en edicions anteriors degut als protocols de seguretat sanitària. 

Divendres horabaixa els gegants van donar el sus a la Fira, i les autoritats van inaugurar les distintes exposicions programades pel cap de setmana. El dissabte capvespre va estar marcat per l’esperada sortida de l’Estol del Rei en Jaume i Els Vilatans de Guinyent, acompanyats per la colla de Xeremiers de Lluny, i va concloure amb la Revetla a la plaça de Carles V. El diumenge matí es van lliurar els distintius de comerços emblemàtics, mentre un cercavila amb una batucada desfilava pel recinte firal. A la tarda, la ballada popular va posar punt i final a la Fira.

La gastronomia va marcar el ritme de la Fira, amb la mostra de cuina casolana i els show cookings en directe que es van anar repetint al llarg de tot el cap de setmana, a càrrec de cuiners com Miquel Calent, Koldo Royo i els alumnes del cicle formatiu d’hoteleria i turisme de l’IES Alcúdia. 

Tot i això, cal mencionar el descontent per part d’alguns comerços i ciutadans perquè la Fira d’aquest any s’ha ubicat únicament a la zona del Passeig de Pere Ventayol i de la Victòria, excloent zones com el camí de ronda, on anys enrere s’hi ubicava l’anomenada “fira medieval”. També per la considerable reducció de la mostra d’animals que es du a terme al Campet de les Ànimes. 

Per últim, destacar el caràcter solidari de moltes de les activitats organitzades durant la Fira, a benefici d’associacions sense ànim de lucre com Alcúdia Solidària, Projecte Home o PRODIS. 

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'