Aquest passat cap de setmana va tenir lloc la Fira d’Alcúdia, molt esperada després de dos anys de pandèmia, amb la tornada d’activitats com la mostra de brodats o la sortida de l’Estol del Rei en Jaume, que s’havien vist alterades en edicions anteriors degut als protocols de seguretat sanitària.
Divendres horabaixa els gegants van donar el sus a la Fira, i les autoritats van inaugurar les distintes exposicions programades pel cap de setmana. El dissabte capvespre va estar marcat per l’esperada sortida de l’Estol del Rei en Jaume i Els Vilatans de Guinyent, acompanyats per la colla de Xeremiers de Lluny, i va concloure amb la Revetla a la plaça de Carles V. El diumenge matí es van lliurar els distintius de comerços emblemàtics, mentre un cercavila amb una batucada desfilava pel recinte firal. A la tarda, la ballada popular va posar punt i final a la Fira.
La gastronomia va marcar el ritme de la Fira, amb la mostra de cuina casolana i els show cookings en directe que es van anar repetint al llarg de tot el cap de setmana, a càrrec de cuiners com Miquel Calent, Koldo Royo i els alumnes del cicle formatiu d’hoteleria i turisme de l’IES Alcúdia.
Tot i això, cal mencionar el descontent per part d’alguns comerços i ciutadans perquè la Fira d’aquest any s’ha ubicat únicament a la zona del Passeig de Pere Ventayol i de la Victòria, excloent zones com el camí de ronda, on anys enrere s’hi ubicava l’anomenada “fira medieval”. També per la considerable reducció de la mostra d’animals que es du a terme al Campet de les Ànimes.
Per últim, destacar el caràcter solidari de moltes de les activitats organitzades durant la Fira, a benefici d’associacions sense ànim de lucre com Alcúdia Solidària, Projecte Home o PRODIS.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió