Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Alumnes del Port d’Alcúdia sospiren per Silicon Valley 

Na Margalida Martorell, na Tarany Arcila i en Marc Segura són els tres alumnes de l’IES Port d’Alcúdia que van participar a la final de l’Audi Creativity Challenge. “Aquesta és la vuitena edició del certamen”, explica en Marc. “Els requisits eren ser tres alumnes i una altra persona major d’edat”. N’Antònia Bisbal va ser la professora que va engrescar-los a participar del projecte. L’Audi Creativity Challenge proposa un repte als participants que han de resoldre, relacionat amb la millora del benestar de les persones i del seu entorn. L’equip guanyador gaudirà de l’experiència única de poder desenvolupar el seu projecte a Silicon Valley durant dues setmanes.

“Primer varem decidir amb què ens volíem enfocar” explica na Margalida “I vam triar el tema dels residus perquè és una problemàtica real del nostre municipi, i així vam cercar una solució amb la creació del prototip d’una app que hem anomenat Trash Out”. 

L’equip es fa dir Blue Team, perquè el blau és el color de la tecnologia i també és el color de la mar. “Per dissenyar el projecte hem passat per quatre fases” afegeix na Tarany. “Al final vam decidir que faríem una app i una web per combatre els residus que s’acumulen a la natura del nostre municipi”. Expliquen que el seu projecte és molt dinàmic, i amb l’app volen incentivar la gent, mitjançant activitats i recompenses, a recollir fems, amb quedades per fer-ho, o mentre les persones fan exercici a l’aire lliure. “Fins i tot hem preparat rutes per fer plogging, que és el nom que es dona a fer running mentre es recolleixen escombraries”.

El 16 i 17 de juny, el Blue Team participà a la final a Madrid, on defensaren el projecte davant d’un jurat, i tot i tenir la major votació popular, no van aconseguir fer-se amb el trofeu. 

Ara es plantegen què fer amb la iniciativa, ja que, tot i que no acabi a Silicon Valley, consideren el projecte prou interessant per dur-lo endavant “Ara ens haurem de plantejar com continuar” apuntà Antònia Bisbal.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'