Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Borregos, el dolç antonià dels alaroners

Des de fa dècades tots els participants a les beneïdes d’Alaró s’enduen una bossa d’aquests bescuits elaborats pel forn Ca Na Juanita, de la plaça de la Vila

El sabor anisat dels borregos és des de fa moltes generacions el dolç que connecta amb l’escena de les beneïdes de Sant Antoni d’Alaró. I és que un dels moments més esperat per grans i petits és quan passen a beneir l’animal i reben de l’obreria una bosseta amb tres o quatre borregos. El segle passat, l’Ajuntament  i l’obreria feien una recepció de Sant Antoni a la sala de plens i donaven borregos i mistela.

Aquest dolç és un bescuit que des de fa almanco 50 anys elabora cada Sant Antoni el forn de Ca Na Juanita. No és molt conegut a altres pobles de l’illa, però a la península trobam indrets on s’elaboren també per Sant Antoni. Els més famosos són els de la vila catalana de Cardedeu, que fins i tot té la marca local registrada.

A Alaró, qui s’encarrega de preparar la comanda enguany és el forner Juanjo Barea, que junt a la seva dona Verónica Martínez, regenten ara Ca Na Juanita. Ell va entrar a fer feina fa deu anys i explica que segueixen la mateixa recepta dels anteriors propietaris: “Primer bullim l’anís i el líquid el mesclam amb la pasta d’ensaïmada. Com que és de fermentació lenta necessita dos o tres dies per eixugar. Amb la pasta feim com brioixos llargs i s’han d’enfornar dues vegades per bescuitar-los. Després els tallam en llesquetes”. Assegura que cada any fan uns 6 quilos de borregos i gairebé tots van a l’Ajuntament per les beneïdes. Des de l’any passat també en posen a la venda perquè cada vegada hi ha més gent que en demana.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'

Calendari Mallorquí

El 'parenòstic' començarà a distribuir-se aquestes setmanes als punts de venda habituals

Afers i gent

Mestre Antoni Bissanyes, de Pollença, diu adéu a cinquanta anys de pastisser

Aquí i ara

Els batles fa setmanes que pressionen per accelerar les autoritzacions de Costes, els ‘xiringuitos’ es victimitzen i preguen que es faci ulls grossos a...

Àgora

Jeroni Salom a l'Àgora de Sa Plaça