El sabor anisat dels borregos és des de fa moltes generacions el dolç que connecta amb l’escena de les beneïdes de Sant Antoni d’Alaró. I és que un dels moments més esperat per grans i petits és quan passen a beneir l’animal i reben de l’obreria una bosseta amb tres o quatre borregos. El segle passat, l’Ajuntament i l’obreria feien una recepció de Sant Antoni a la sala de plens i donaven borregos i mistela.
Aquest dolç és un bescuit que des de fa almanco 50 anys elabora cada Sant Antoni el forn de Ca Na Juanita. No és molt conegut a altres pobles de l’illa, però a la península trobam indrets on s’elaboren també per Sant Antoni. Els més famosos són els de la vila catalana de Cardedeu, que fins i tot té la marca local registrada.
A Alaró, qui s’encarrega de preparar la comanda enguany és el forner Juanjo Barea, que junt a la seva dona Verónica Martínez, regenten ara Ca Na Juanita. Ell va entrar a fer feina fa deu anys i explica que segueixen la mateixa recepta dels anteriors propietaris: “Primer bullim l’anís i el líquid el mesclam amb la pasta d’ensaïmada. Com que és de fermentació lenta necessita dos o tres dies per eixugar. Amb la pasta feim com brioixos llargs i s’han d’enfornar dues vegades per bescuitar-los. Després els tallam en llesquetes”. Assegura que cada any fan uns 6 quilos de borregos i gairebé tots van a l’Ajuntament per les beneïdes. Des de l’any passat també en posen a la venda perquè cada vegada hi ha més gent que en demana.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió