Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Búger publica les VII Jornades d’Estudis Locals

Búger està d’enhorabona. Aquests dies ha sortit a llum el llibre de les VII Jornades d’Estudis Locals de Búger. Tretze comunicacions prou interessants que parlen del municipi de Búger. La temàtica és diversa: temes de música, Búger en el cançoner popular de Mallorca, sobre la immigració, la premsa escrita a Búger, Búger en el Setmanari Dijous, etc…

El llibre comença amb una presentació del batle Pere Torrens on parla de la importància que tenen aquestes Jornades per conèixer la història, cultura i costums del poble de Búger. També agraeix als consistoris anteriors que començaren aquests estudis i han perdurat fins ara.

Na Caterina Valriu, doctora de la Universitat de les Illes Balears, és l’autora de la conferència que pronuncià  quan es presentaren les jornades. “Les narracions populars del Bon Jesús i sant Pere, una aproximació  des de l’etnopoètica”. La conferencia prou interessant fa un recorregut sobre la figura de sant Pere en els gèneres etnopoètics i la fraseologia vinculada a sant Pere, sant Pere i el Cançoner Popular. 

S’ha d’agrair a totes aquestes persones que han col·laborat amb aquestes comunicacions i a l’equip coordinador que han fet possible que es duguessin a terme aquestes VII Jornades. Desitjam que ben aviat es convoquin les octaves. I tant de bo, en un temps no molt llunyà poguem tenir una història completa de Búger.

 -Bernat Forteza

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'