Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Campanet projecta el documental Mirall de Terra

La casa de la Cultura de Campanet ha acollit la projecció del documental “Mirall de Terra”, que explica la història de les collidores d’oliva a través de cinc testimonis: Catalina Nicolau (Biniamar), Bel Seguí (Campanet), Francisca Suau (Bunyola), Francisca Marí (Es Capdellà) i Antònia Cerdà (Montuïri).

El Consell de Mallorca va atorgar la medalla d’Honor i gratitud 2021 a les collidores. A l’acte de la Diada que es va dur a terme el 17 de desembre al Teatre Principal, va ser precisament la collidora de Campanet, Bel Seguí que va recollir la medalla en representació d’aquest col·lectiu. “Aquell dia només havien trobat 3 o 4 dones i gràcies a la campanya de recerca del Consell de Mallorca, hem trobat ara més de 250”, ha dit Garcías, qui ha remarcat que, “són un exemple de força i de generositat del qual hauríem d’aprendre. Elles són la darrera generació que poden parlar en primera persona d’aquell món que desapareix.

Les collidores que han assistit a la projecció del documental ha recordat que des de petites o de ben joves passaven temporades treballant a les possessions de la Serra. I també la duresa de les condicions, ja que la collita es fa durant els mesos més freds de l’any. Des del mes de novembre fins a gener segons el calendari agrícola és el moment per collir el fruit de l’olivera.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'