Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Cladera defensa que el Consell no escatima en recursos per polítiques feministes

La presidenta destaca la xarxa d’ajuntaments que treballen conjuntament pel feminisme

La presidenta destaca la xarxa d'ajuntaments que treballen conjuntament pel feminisme

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, ha destacat que la institució insular fa les polítiques d’igualtat des dels municipis, creant xarxa amb ells, perquè “hem de treballar de forma conjunta pel feminisme”. Ho ha dit en el marc de Jornades Municipalistes Feministes celebrades a Artà.

“Encantades de fer aquestes jornades a Artà. Així és com entenem que hem de fer les polítiques d’igualtat des dels municipis i creant xarxa amb ells perquè hem de treballar de forma conjunta pel feminisme. En l’entorn del 8M ho hem de reivindicar, però feim feina tot l’any, cada dia”, ha assenyalat Cladera, qui ha destacat que “al Consell no escatimam en recursos per a polítiques feministes, hem augmentat la inversió en serveis, recursos i personal”. La presidenta s’ha referit, entre altres, a l’increment dels serveis l’atenció psicològica i el d’atenció jurídica, el d’allotjament i acompanyament, la formació i sensibilització, i la posada en marxa d’una línia de crèdits per a projectes transformadors liderats per dones “una de les accions de les quals em sent més orgullosa”.

La presidenta també ha fet referència a la guerra de Rússia contra Ucraïna com a exemple que les dones és un dels col·lectius que més pateixen en situacions de conflicte. “La guerra també té cara de dona, igual que totes les crisis, igual que la pandèmia. Europa lluita contra el totalitarisme i el feminisme és una lluita global per la igualtat, per la justícia i pels drets humans”.

Les jornades s’han duit a terme els dies 14 i 15 de març al teatre municipal d’Artà. El primer dia la primera conferència ha estat a càrrec de Nerea Barjola, autora ‘Microfísica sexista del poder’. Posteriorment, ha tengut lloc un taller dinàmic, sota el títol: Narratives en transformació. Conduït i dinamitzat per Elena de la Rubia i Inma Ortiz de l’associació ecotransformers, que tenen com a objectiu impulsar canvis socials, amb una dinàmica participativa

El segon hi hagué sessions amb diferents ponents i taules a les quals hi participaren dones que han estat beneficiàries de les ajudes del Consell de Mallorca a projectes transformadors liderats per dones.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'