Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Cladera inaugura a Inca les jornades d’ajudes a projectes transformadors liderats per dones

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera i el batle d’Inca, Virgilio Moreno inauguren les jornades sobre ajudes del Consell a projectes transformadors liderats per dones que s’han dut a terme aquest divendres la Museu del Calçat, a Inca. Es tracta d’un dels actes programats amb motiu del 8M.

Més de 70 dones emprenedores interessades en rebre aquestes ajudes han participat en aquestes jornades que s’han organitzat per part de la Direcció Insular de Coordinació en base a la petició de les pròpies dones que demanaven informació, i formació, sobretot per justificar la part de l’impacte social.

Tal com ha explicat Cladera, davant de les dones assistents a les jornades, aquest impacte social és clau. La institució insular dona suport a projectes liderats per dones que contribueixen a la transformació del model econòmic i social, que produeixen canvis positius i de sostenibilitat en benefici de les persones.

Les dues convocatòries d’ajudes anteriors han permès que actualment hi hagi 25 dones que estan contribuint a la transformació de Mallorca amb negocis viables econòmicament i que estan funcionant amb un valor afegit que genera un benefici comunitari. Cladera ha avançat que ara hi ha 9 projectes nous que estan en la fase final per ser aprovats i que fins ara s’ha adjudicat un 40 % del pressupost de la tercera convocatòria. En aquest sentit, la presidenta Cladera ha animat ha sol·licitat aquesta innovadora ajuda a totes les dones amb ganes de tirar endavant un projecte que té a la seva base la sostenibilitat mediambiental i el criteris d’equitat de gènere.

El compromís del Consell amb aquesta iniciativa es consolida. A la primera convocatòria el Consell va destina 700.000 euros i A la segona 833.000 euros. En aquesta tercera convocatòria destina 1,6 milions. En total més de 3 milions d’euros destinats a les tres convocatòries.

Al mateix temps cal assenyalar que la iniciativa compleix la variable territorial, ja que hi han projectes a 14 municipis de Mallorca: Palma, Sóller, Andratx, Maria de la Salut, Sa Pobla, Vilafranca, Pòrtol, Binissalem, Marratxí, Esporles, Sant Llorenç de Cardassar, Inca, Artà

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'