Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Denuncien ‘l’ecceHomo’ provocat a la imatge de la Mare de Déu de Lluc de la Fortalesa de Pollença

La restauració o rèplica de la figura de la Mare de Déu de Lluc que presidia l’accés a la Fortaleza de Pollença i que data de 1684, ha provocat un seguit de queixes pel resultat final de la tasca de recuperació. Alguns han volgut destacar que “Mallorca té els seus propis #EcceHomo menys coneguts que el famós Crist de Borja”. Tot volent recuperar el seguit de crítiques que va assolir la restauració -o desfiguració- que es va fer d’aquesta imatge religiosa de la parròquia de Borja. En aquest cas denuncien com “un dels més sagnants és la figura Mare de Déu de Lluc que presidia l’entrada de la Fortalesa-Pollença 1684. Ni la condició de doble BIC (heràldica+fortalesa militar) la protegí de la malifeta”, destaquen.

La manca de rigor de l’escultor, apunten, és manifesta amb “detalls ben borgians com la ‘pinya tropical’ que substitueix la corona de la Verge. És de suposar que el departament de Cultura del Consell, encarregat de la tutela dels BIC, coneix el destí i l’estat de la peça original”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'