Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Eduardo Infante: “La filosofia és una forma de vida”

El departament de filosofia de l’IES Alcúdia, amb el cicle “Alcúdia pensa”, ha rebut el filòsof Eduardo Infante, en la presentació del seu llibre “Gastrosofía”, un recorregut gastronòmic a través de la història de la filosofia.

Infante és professor de filosofia a un institut de Gijón i destaca pels seus mètodes innovadors en l’ensenyament de la matèria, creant el que ha anomenat #FiloRetos a les xarxes socials. “Un filòsof és el contrari a la intel·ligència artificial”, bromeja l’autor “El filòsof planteja preguntes, mentre que la intel·ligència artificial té totes les respostes. Ara bé, no sempre són les correctes”. D’aquesta forma, Eduardo va impartir, el passat 4 d’abril, unes conferències dirigides als estudiants del centre educatiu d’Alcúdia, en el que va presentar el seu llibre “Gastrosofía”, acompanyat d’alguns plats que van preparar des de l’escola d’hoteleria, i que els alumnes van poder degustar entre explicació i explicació. Durant el capvespre es va repetir la xerrada a Can Domènec.  

El professor va tractar temes filosòfics a partir d’anècdotes relacionades amb el menjar, com el concepte de l’ànima que tenien els pitagòrics en relació a les faves. “La filosofia no és una assignatura per comentar textos. És una forma de viure. En el seu origen, hi havia un estil de vida filosòfic, i els filòsofs de l’antiga Grècia s’identificaven no pel que pensaven, sinó per com vivien, i per tant també per com menjaven”.

Per ell, la filosofia i el menjar estan molt units, i explica que va aprendre de filosofia de petit observant sa mare i la seva padrina preparant croquetes asseguts a la taula de la cuina. “La filosofia serveix per plantejar i resoldre dubtes sobre com hem de viure la vida” explica Eduardo. “I això és el que feim mentre menjam, quan ens reunim i parlam amb els nostres éssers estimats al voltant d’una taula, perquè això i cuinar els aliments és el que ens fa humans”.

Carme Contestí
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'