Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El centenari de les excavacions de Pol·lèntia, protagonista en la programació anual del Museu de Mallorca

El Museu de Mallorca ha presentat avui la seva programació per a l’any 2023. Més de 30 activitats conformen l’agenda del museu amb l’objectiu d’apropar la cultura a tota la ciutadania, i la commemoració del centenari de les primeres excavacions en el jaciment romà de Pol·lèntia esdevindrà l’eix central en les activitats del Museu durant tot l’any. A partir del primer de març i fins al setembre es podrà visitar l’exposició del collar romà d’or i atzabeja al Museu de Mallorca. A més, el dissabte 4 de març, emmarcat també en la celebració del Dia de les Illes Balears, es farà un taller sobre els rituals durant l’Antiguitat al Museu Monogràfic de Pol·lèntia, Alcúdia.

Una de les exposicions temporals d’aquest 2023 també està pensada per commemorar el centenari de les excavacions de Pol·lèntia. És el cas de la mostra Rafael de Ysasi Ransome, 100 anys de Pol·lèntia, que ocuparà el Museu de Mallorca durant el mes de setembre. A l’exposició, s’hi exhibiran els àlbums de l’investigador i peces relacionades amb els seus apunts.

Els actes commemoratius culminaran amb una jornada entorn al cap romà d’August, trobat al mateix jaciment arqueològic de Pol·lèntia en el segle XVI, que tendrà lloc entre l’octubre i el novembre. Des del seu descobriment, el bust es trobava en mans privades, fins que el Ministeri de Cultura el va adquirir l’any 2022. Des del passat mes de maig, aquesta peça única i excepcional s’exposa al Museu de Mallorca. L’objectiu de l’activitat és dedicar una jornada multidisciplinar al cap velat d’August per estudiar-lo i difondre’l, comptant amb especialistes i persones implicades en la seva compra.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'