Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El Consell presenta el llibre ‘Construir Pobles Feministes, Manual per a un municipalisme feminista’

El Consell de Mallorca va presentar ahir el llibre Construir Pobles Feministes, manual per a un municipalisme feminista, que recull les sessions impartides per diferents expertes al curs de l’Aula Varela “Construint pobles feministes. Estratègies per repensar l’acció municipal’, al qual han assistit més de 125 regidors i regidores de diversos municipis de Mallorca, tècnics de diverses àrees municipals, persones vinculades a la gestió pública local, membres d’entitats i particulars que estan interessades en el municipalisme feminista.

El Manual conté el contingut abordat en cada sessió de temes com l’urbanisme, la realitat de les persones migrants, la participació comunitària, la mobilitat i els pressupostos i que han impartit les autores del llibre Neus Tur, Meritxell Esquirol, Orokia Clara Traore Diaby i Fatou Kine Diagne Sy,  Marusia López, Bel Ortega, Maria Gómez, Xènia Chela-Álvarez i la coordinadora del llibre Catalina Gayà.

La directora insular d’Igualtat, Rosa Cursach, ha assenyalat que el manual “és la resposta a una demanda, no sols de les persones que han assistit a les diferents edicions del curs sinó que també és una demanda de moltes persones que no hi han pogut assistir però que n’estaven interessades. Els diferents capítols d’aquest manual reflecteixen doncs aquestes matèries i tenen la pretensió de ser una eina per poder fer municipalisme feminista des de els nostres pobles”.

Al principi de la legislatura entre la planificació d’igualtat ja hi havia l’objectiu d’impulsar formació en feminisme als regidors, regidores i altres agents municipals, completant així l’oferta formativa dirigida a la ciutadania que des de Genèrica. L’any 2021 es va crear l’Aula Maria José Varela de Polítiques Públiques Feministes.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'