Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El Consorci de la Ciutat Romana de Pollentia presenta la programació del centenari i la primera guia de la ciutat

Avui han presentat a Alcúdia la programació dels actes del centenari de les excavacions a la Ciutat Romana de Pollentia, així com la primera guia de la Ciutat.

A l’acte, presentat per la Presidenta del Consorci, Bàrbara Rebassa, hi ha assistit la Directora General de Cultura del Govern, Catalina Solivellas, la Consellera de Cultura i Patromoni, Isabel Busquets, la subdirectora general de gestió i coordinació de béns culturals del Govern d’Espanya, Carmen Cabrera, així com el batle d’Alcúdia, Domingo Bonnín i Miquel Àngel Cau, codirector de les excavacions i director de l’Equip de Recerca Arqueològica de la Universitat de Barcelona.

Catalina Solivellas ha explicat que amb la recent adquisició de Sa Tanca queda palesa la intenció del Govern de donar suport i visibilitat a les tasques de investigació que s’estan duent a Pollentia. “Això ens permet projectar en un futur un museu a l’alçada del jaciment” ha afegit la directora. 

Aprofitant l’acte, Cau ha presentat la guia de la Ciutat Romana de Pollentia, que ha redactat conjuntament amb Esther Chávez i Catalina Mas, codirectores de les excavacions. Aquesta publicació és la primera guia de Pollentia i es divideix en dos blocs: El primer bloc es centra en la ciutat romana i la seva història, incloent una proposta de recorregut, i el segon bloc es dedica al museu i una petita secció de materials trobats a Pollentia. 

“La idea d’aquesta guia era poder-se endur un trosset de Pollentia a casa”, explica Miquel Àngel Cau, “i que funcioni com un llibre de consulta”. 

Per acabar, el codirector de les excavacions ha recalcat l’esforç que s’ha fet a les excavacions i ha reivindicat un museu propi per la ciutat romana, que funcioni a l’hora com a centre d’investigació i depòsit de peces. “Pollentia permaneixerà aquí quan nosaltres ja no hi siguem, però es feina nostra que les futures generacions en puguin gaudir. És el nostre deure salvaguardar aquest llegat i traspassar-lo de la millor forma possible”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'