Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

El preu de la garrova es preveu un 30 per cent més car que el de l’any passat

El preu de la garrova continua la tendència a l’alça d’aquests anys passats, segons els diferents magatzems agrícoles que es dediquen a la compra d’aquest producte, enguany es vendrà un 30% més car.

El mes d’agost és quan s’inicia la campanya de recollida de garrova, considerada una delícia de la Mediterrània. Enguany, les pluges de maig, excessives pel gust d’aquest arbre, han fet que el fruit tengui més popa que garroví, la part més preuada. Això dispararà un 30% el preu de referència, fins a superar l’euro el quilo d’ara i arribar a l‘euro amb cinquanta cèntims.

El president de la cooperativa Camp Mallorquí, Miquel Gual, manifestà que l’interès creixent per la garrova no decaurà. “La indústria de l’alimentació utilitza, de cada vegada més, goma de garroví.” 

Fa anys hi va haver un problema amb garrovins adulterats cultivats a l’Índia. Les corporacions alimentàries es varen espantar i varen decidir comprar només garrova europea, que va pujar de preu. Ara, encara gaudim d’aquesta bonança. La cura que necessita aquest arbre (no requereix gaire aigua i resisteix la xylella) és infinitament petitona i el preu està extremadament bé pel pagès”.

Les garroves de Mallorca són les que tenen el percentatge de garroví més elevat d’Espanya, fet que en fa de l’Illa una gran exportadora, del 30% a l’Estat. Un èxit que incita a la picaresca. El 2020 hi va haver una onada de robatoris d’aquest producte i enguany ja se n’han patit els primers a Porreres. Segons ha afirmat Gual, tant la Conselleria d’Agricultura com la Guàrdia Civil n’estan al corrent. Amb tot es preveu que el preu per aquesta anyada de garrova pugui superar l’euro i mig el quilo. Així i tot la collita podria ser un poc més minsa.

Antònia Coll
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'