Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Els Socialistes d’Inca continuen amb les trobades Inca 2030: Diàlegs pel Futur

L’agrupació dels Socialistes d’Inca continua amb les trobades “Inca 2030. Diàlegs pel Futur”. La segona d’aquestes jornades s’ha celebrat aquest dissabte, 25 de febrer, en l’espai de la Fundació Es Garrover. L’objectiu principal d’aquestes taules rodones és el de dialogar amb experts de diversos sectors del municipi per debatre sobre el futur de la ciutat, establint sinergies i desenvolupant, a la vegada, nous reptes de futur que continuïn transformant Inca.

El tema principal d’aquesta segona trobada ha estat Territori i Model de Ciutat. Una oportunitat per conèixer de primera mà l’opinió d’experts com geògrafs, arquitectes, biòlegs i professors. Per la seva banda, el secretari general dels Socialistes d’Inca i batle de la ciutat, Virgilio Moreno, ha remarcat l’oportunitat de transformació del municipi a tots els nivells: urbanístic, econòmic i social. “A Inca treballam en equip i ho feim des de la base, sent rigorosos i compromesos amb un model de ciutat de qualitat que permet millorar la vida dels inquers i les inqueres”. A més, Moreno ha explicat que “els Socialistes d’Inca duim fent feina durant vuit anys i ens avala la nostra aposta per les barriades; afavorint sempre la necessitat d’unificar-les amb el centre del municipi i ho feim contemplant tots els factors: asfaltat de carrers, el tractament de residus, la millora de les conduccions d’aigües, conservant l’espai urbà (jardins, parcs i mobiliari), la rehabilitació de façanes, etc.”

La veu d’aquests experts s’ha unit també a la de la consellera de territori del Consell de Mallorca, Maria Antònia Garcías, qui no ha volgut perdre l’oportunitat d’intercanviar idees innovadores amb la resta de convidats. “Inca és referent de ciutat a Mallorca com a medi urbà, rural i social, un municipi estratègic des d’on parteix la necessitat de seguir construint un model de ciutat més sostenible i innovadora”, va explicar Garcías. A la vegada, la consellera inquera ha assenyalat la importància d’una bona anàlisi per desenvolupar aquesta transformació: “L’urbanisme ens aporta solucions i millora la vida dels habitants del municipi sempre que es parteix d’una anàlisi prèvia i això s’ha de fer sempre envoltada d’un equip sòlid, com es fa a Inca”.

Finalment, el batle d’Inca, Virgilio Moreno ha agraït la participació dels assistents a la taula rodona per les seves aportacions, sempre tan necessàries, a la vegada que ha remarcat la importància de l’Agenda 2030 de cara als nous reptes de la ciutat: “els Socialistes d’Inca miram de cara al futur que volem per la nostra ciutat, i per això establim les bases per seguir transformant el nostre municipi cap a un futur més sostenible, amb més i millors oportunitats per a tots els inquers i les inqueres”.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'