Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Ha mort l’empresari inquer Pere Pasqual

Pere Pascual Gual, arquitecte tècnic, empresari hoteler i mecenes cultural, ha mort aquest diumenge, 26 de febrer, a l’edat de 75 anys.

Pascual va néixer a Inca en 1947. La seva trajectòria professional va arrencar com a aparellador municipal de l’Ajuntament d’Inca, i es va iniciar en el món empresarial primer com a constructor i com a hoteler amb l’hotel Alcudia Park. Més tard va fundar la seva propia cadena hotelera amb Hotels Viva, ror un èxit de qualiat i gestió ética. A més fou propietari de la cadena Vanity Hotels, gestionà l’agroturisme Son Jaumell i participà en la cadena Excellence que compta amb 7 hotels al Carib.

Va posar en marxa la Fundació Es Convent i es va dedicar a la conservació del patrimoni i al mecenatge d’iniciatives socials, benèfiques, culturals i esportives. És per això que va rebre el Premi Gabriel Alomar dels Premis 31 de Desembre de l’Obra Cultural Balear.

Polítics i personatges públics han traslladat el seu condol a la familia com la presidenta del Consell, Catalina Cladera, el batle d’Inca, Virgilio Moreno o la presidenta del govern, Francina Armengol, entre d’altres

SA PLAÇA vol retre homenatge a Pere Pasqual, que va ser col·laborador de la revista en diverses ocasions i iniciatives. 

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'