Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Inca és la seu del Dia de la Salut Mental amb una festa de carrer reivindicativa

La Federació de la Salut Mental celebrà ahir a Inca una jornada festiva reivindicativa que omplí la plaça d’Espanya de la ciutat amb la presència de diverses entitats amb prop de 600 seus usuaris i alumnat dels instituts d’Inca. Els missatges que es varen transmetre cercaven donar visibilitat a aquest col·lectiu i reclamar el dret a viure amb normalitat.

Aquesta festa de carrer ha començat amb les actuacions d’Estepa Teatre d’Estel de Llevant i del grup de música Los Masmonquis de Deixalles Ponent a la plaça Espanya d’Inca, on també una familiar de Gira-Sol, un professional de Grec i una persona participant de la Fundació Es Garrover han llegit el manifest. L’acte ha continuat amb l’espectacle Possê de la companyia Sound de Secà, en un recorregut fins a la plaça Llibertat.

En el manifest s’ha incidit en la reivindicació “del dret a la salut mental de tots i totes sense por a demanar ajuda, sense haver d’amagar res. Pel dret a viure amb emocions des de petits, a expressar-les quan som adults i a poder compartir-les quan ens feim grans”. 

Han assistit i participat en aquest acte la presidenta del Govern de les Illes Balears, Francina Armengol; les conselleres d’Afers Socials i Salut, Fina Santiago i Patricia Gómez; el director general de Dependència, Gori Molina; la consellera de Drets Socials del Consell de Mallorca i presidenta de l’IMAS, Sofia Alonso; i el batle d’Inca, Virgilio Moreno.

La Federació de Salut Mental de Mallorca, formada per les entitats Gira-Sol, Grec Mallorca, Es Garrover, Estel de Llevant i Deixalles va néixer amb la finalitat de sumar esforços, fer més eficients els recursos destinats a acompanyar les persones amb trastorn de salut mental i unificar criteris i estratègies d’actuació.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Publicitat

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'