Un pobler, Ferran Pizà, cedeix el relleu a un altre, Joan Llabrés, en una mostra d’art a Inca. Els dos artistes- amics i poblers- havien d’exposar alhora a la ciutat del calçat, però la pandèmia va trencar el tàndem i finalment l’obra de Pizà, s’ha pogut contemplar al llarg d’un mes al centre d’art sa Quartera. Ara toca el torn al fotògraf Joan Llabrés que divendres passat inaugurà l’exposició ‘Recerca’ a la sala de vidre del claustre de Sant Domingo.
‘Imatges que fugen’, o ‘Antipostals’ és com definí l’amic ja finit, Joan Gelabert, l’obra artística de Llabrés, que presenta un conjunt de 30 instantànies artístiques, que abarquen des de paisatges, bodegons, fotografies mogudes… Joan Llabrés, va descriure Gelabert, “ens mostra una imatge subtilment distorsionada de la realitat per crear bellesa, sorpresa, emoció o poesia”, tot fent al·lusió a la mostra artística que Llabrés feu el 2017 al Museu de sa Pobla, amb motiu del 25è aniversari d’aquesta revista.
Ara torna a presentar tot un conjunt de imatges inèdites on el fotògraf, ja retirat de la seva tasca professional, diu, “he pogut expressar les arrels reprimides durant anys, un cop m’he alliberat de les fotos que m’encomanaven per a batejos, noces i comunions”. D’aquí que Gelabert definís el fotògraf artista, “en Joan Llabrés ha entrat en la maduresa, aquestes fotografies en són la prova. Ell, ara, es presenta davant nosaltres, sense fer renou, com un artista”.
Llabrés, a més aprofundeix i diu que “la fotografia és una variant de la pintura” i com a tal s’expressen les seves imatges. Tot un procés dins la llarga trajectòria professional que ha esdevingut art i que queda palès en aquesta cinquena mostra expositiva que fa el fotògraf pobler, després que el 1977 exposàs a la Sala dels Cavallets de sa Pobla, amb fotografies antigues de famílies del poble. I, el 2014 amb una mostra també fotogràfica de Músics i Orquestrines de sa Pobla, al Museu de can Planes. Fou també al Museu i amb motiu del 25è aniversari de la revista SA PLAÇA, de la qual ell en fou fundador, que tot volent retre homenatge a l’artista pobler, Tano Pomar, va seleccionar un conjunt fotogràfic que exposà sota el títol ‘ Images que fugen, presència de Tano Pomar’. Una mostra que també va viatjar fins a Llubí.
Ara, explica Llabrés, la mostra que es podrà veure a Inca és una continuació, amb imatges eclíptiques, mogudes, figuratives i també algunes relacionades amb el món de la sabata, tot volent fer homenatge a la indústria sabatera de la ciutat.
Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió