Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

Joana Rodríguez: “Hem fet en dos anys el que no s’havia fet en quaranta”

Joana Rodríguez està al capdavant del Club Nàutis de Can Picafort, un dels clubs més emergents de Mallorca, que es troba en plena època de creixement. És una veterana sòcia, amb 30 anys de coneixement de com funciona la casa i una de les quatre dones que presideix un club a l’illa, juntament amb les companyes de la Colònia de Sant Pere, s’Estanyol i Cala Gamba.

–Quin ha estat el seu recorregut pel club fins arribar a la presidència?

–Sóc sòcia del club des de 1992 i havia estat a la junta directiva. L’any 2012 vaig sortir del club i ara a finals de 2020 vàrem decidir presentar candidatura i vàrem sortir elegits com a nova junta amb jo com a presidenta. El club estava en situació irregular perquè una empresa el gestionava d’ençà de 1982. Hi hagué 7 anys de pleit i finalment, l’any 2011, va sortir la sentència i el club va aconseguir recuperar la gestió del port.

–O sigui que es tracta d’un club «jove».

–En aquell moment es començà pràcticament de zero, sense experiència de gestió i amb un port sense acabar, ja que faltaven obres que s’havien de fer i no s’havien executat. A més, com és lògic, els socis estaven descontents i es queixaven de la situació. El club nàutic de Can Picafort no podia competir amb altres ports. Hi havia fet l’escar i l’edifici social, però faltava construir el contradic, que es va fer entre 2019 i 2020. Per adequar el port a la llei de 2005 s’havien d’invertir uns 3,5 milions. 

–Ha estat arribar i haver de fer projectes importants, pràcticament fer el club nou.

–Des de la nostra entrada hem hagut de gestionar una allau d’accions. La benzinera del port estava feta, però l’hem posat en funcionament. Hem reformat i adequat el fossat, la rampa, el far, el mollet. Ara estam a punt de tenir les autoritzacions per començar les obres de reforma dels molls B i C per octubre, i la previsió és que per gener es puguin fer els molls D i E, completant així la totalitat.

–Fa uns mesos es denunciaren les males olors i l’acumulació d’algues a la platgeta del moll. Per què s’ha agreujat la seva situació?

–Cada any s’ha dragat, però també és cert que per la pandèmia es va deixar de fer i després ens hem topat amb que Medi Ambient no ho autoritza aplicant una normativa europea. Es veu que el que es feia abans ara no es pot fer. Després de molts de mesos de gestions i d’informes a diferents departaments del Govern, ara hem aconseguit que ens autoritzin el projecte de dragar la bocana els propers quatre anys. Ho podrem fer baix una supervisió i vigilància impressionant.

–Es preveu alguna altra acció de remodelació?

–El nostre objectiu seria canviar la configuració del port perquè està mal orientat d’origen, el que provoca que els corrents entrin dins el moll. Però és un projecte a llarg termini. 

–També es parla que per culpa del moll modern la platja de Can Picafort està perdent arena.

–El port no és el culpable, la dinàmica del litoral és així.

–A més, el club es dinamitza organitzant altres activitats, com l’escola de vela.

–L’escola de vela és un projecte important que hem impulsat i que té molt bon funcionament. A les activitats d’estiu hi ha uns 500 nins, i ara volem posar piragüisme i s’ha creat una comissió de pesca.

–Quin és el perfil de soci del vostre club?

–El perfil és de gent que vol gaudir de la mar. Som el club nàutic de referència pel Raiguer i el Pla, i amb molta presència de gent de sa Pobla i Muro sobretot. Ara mateix som 328 socis i comptam amb 451 amarraments disponibles, i com a la resta de Mallorca tenim llista d’espera. El nostre gran tresor és aquesta badia tan fantàstica, la qual cosa fa que gent del sud de l’illa vulgui venir aquí. I també per la possibilitat de fer sortides i arribar a Menorca.

–I com està rebent el soci aquest procés de transformació del club?

–El nostre gran objectiu és fer un club nàutic excel·lent, que cridi l’atenció, i per aquesta meta treballam i feim el nostre projecte. Vull destacar que en dos anys hem fet el que no s’havia fet en 40, i això es nota molt i també ho noten els socis, que estan molt satisfets. Puc dir que hem format un equip directiu fantàstic i per això s’està fent molt bona feina.

Bartomeu Noguera
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'