Connecta amb nosaltres

Hola, què busques?

Afers i gent

La contrada esclata de color i fantasia en un cap de setmana plenament carnavaler

Lloseta es consolida com la capital del Carnaval de la part forana, amb una espectacular desfilada de carrosses i comparses.

Els Darrers Dies enfilen la seva recta final i s’ha viscut un cap de setmana ple de rues, festes, balls, concerts, concursos i sessions de dj’s a tots els racons de la contrada. El Carnaval ha tenyit de mil colors carrers i places, i aquest món de fantasia i alegria ha contagiat des dels més petits fins als majors.

Lloseta és la capital comarcal del Carnestoltes i un punt de referència d’aquestes dates a la part forana de Mallorca. Un any més, centenars de participants -amb 14 colles- i un allau de visitants inundaren el poble l’horabaixa del diumenge. Destacà la vistositat dels vestuaris i l’espectacularitat de les carrosses.

Enguany, el grup guanyador a l’apartat de comparsa fou Sa Curolla, seguida de Sa Pinya i, en tercer lloc, Sa Colla. La premi a la milllor carrossa tornà a ser un duel entre dos ‘gegants’, el col·lectiu d’Es Trui i el d’Es Tai. Finalment, hi hagué alternança i el primer premi tornà al grup de truiers, que ambietaren la seva carrossa en el món del circ. Es Tai escollí la temàtica dels unicornis coloraines i quedà en segona posició. S’ha de destacar que la colla de Sa Junta va viure un desgraciat incident abans de sortir i es va incendiar la seva carrossa quan estaven a l’avinguda del Cocó a punt de partir.

Inca també es bolcà amb la seva rua el dissabte horabaixa, amb molta participació. El dijous Llarder ja s’havia fet la desfilada escolar de carnaval. El dissabte també hi hagué rues a Binissalem, Búger, Llubí, Campanet, Can Picafort, Maria, Muro, Poillença i port, Sa Pobla i Sineu. A Alaró no hi hagué desfilada, però la batucada Batucrack organitzà un horabaixa i vespre de festa a la plaça de la Vila, on l’ajuntament hi instal·là una carpa.

Desfilada a Llubí

A Llubí es va viure una rua molt animada i que mostra molt enginy, amb carrosses ambientades en el món del western, el joc del parxís, o una recreació del The Wall de Pink Floyd.

El diumenge, a més de Lloseta, es varen fer desfilades de Carnaval a Santa Margalida i a Alcúdia.

Anunci. Desplaceu-vos per continuar llegint.

Avatar
Escrit per

Feu clic per comentar

Heu d'haver iniciat la sessió per publicar un comentari Iniciar sessió

Deixa un comentari

Potser també t'interessarà

Calendari Mallorquí

A partir del 26 de novembre començarà a distribuir-se una nova edició del famós parenòstic

Afers i gent

Un projecte d’autoocupació mitjançant el Carnet Jove ha servit per donar empenta a la nova empresa avícola que gestiona el jove de 24 anys Joan...

Àgora

Els tres joans, pels poblers, van esdevenir una institució

Afers i gent

Escriptor, llicenciat en Química i docent a l’IES Marratxí, acaba de publicar 'Com posidònia en un alzinar!'